Stéphane Lefebvre en Renaud Jamoul winnen Condrozrally

Ondanks het feit dat in de laatste ronde de drie scratchtijden voor respectievelijk Grégoire Munster, Adrian Fernémont en Ghislain De Mévius weggelegd waren, kwam de eindzege voor de Fransman Stéphane Lefebvre en co Renaud Jamoul niet meer in gevaar. Aan het stuur van hun Citroën C3 Rally2 konden zij altijd het secondenverlies beperken. Zodoende hielden ze aan de eindmeet van de Condrozrally nog 7.3 sec over op Fernémont, die een goede zaak doet voor het BRC, en 10.6 sec op De Mévius. Munster volgt nog eens twee tellen verder.

De strijd om de vijfde plaats was meteen al beslecht in het voordeel van Vincent Verschueren en diens VW Polo GTi, gezien Cédric Cherain de handdoek moest gooien na een sortie met de Skoda. Gelukkig zonder averij voor het team.

In de top-10 zien we verderop nog Cédric De Cecco(Citroën C3), Skoda Fabia-rijders Sébastien Bédoret, Kris Princen en Pieterjan-Michiel Cracco, en Xavier Bouche(Volkswagen Polo).

In de Stellantis Cup gaf Gino Bux iedereen het nakijken, terwijl Charles Munster de dichtste ereplaats behaalde en meteen beste Junior was. Na de opgaves van Didier Vanwijnsberghe en Dirk Deveux kende Bjorn Syx geen tegenstanders van formaat meer bij de Historics. En Gilles Pyck lukte de dubbel in de Renault Clio Trophy, met winst in de Condroz en eindzege in de Trophy.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws