IMSA: Belgen schitteren in Amerika

Afgelopen weekend kwam er een einde aan het IMSA kampioenschap van 2021. Op het Circuit van Road Atlanta werd de laatste manche verreden. Vele Belgen schitterden er en gingen naar huis als grote winnaar.

Foto ©: Porsche Motorsport

Beginnen doen we met Limburger Laurens Vanthoor. Dit jaar was hij actief voor het Pfaff Motorsports-team in, u raadt het al, een Porsche. Hij reed een geweldig seizoen in de GTD-klasse (De GT3-categorie van IMSA, n.v.d.r.) met teamgenoot Zacharie Robichon. Hun tweede plaats tijdens de race van afgelopen weekend was dan ook voldoende om met de algemene titel én de rijderstitel te gaan lopen.

Niet alleen bij de GT3-wagens schitterde een Belg. Jan Heylen werd kampioen in het IMSA Michelin Pilot Challenge kampioenschap. Ook hij was dit seizoen niet te stoppen in de Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport van Wright Motorsports die hij deelde met Ryan Hardwick.

Jan Heylen op weg naar de zege in de Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws