Stéphane Lefebvre ook in Spa!

Amper enkele weken nadat ze met hun Citroën C3 Rally2 DG Sport Compétition met overwicht de Condrozrally op hun naam wisten te schrijven komen Stéphane Lefebvre en Renaud Jamoul opnieuw in actie op de Belgische rallywegen, ter gelegenheid van de Spa Rally, de finale van de Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2021. In de kleuren van Wonderful.car en MB Consult, en met de steun van de Racing Shop van Citroën Racing, zal het Frans-Belgische duo proberen te schitteren op een parcours dat voor hen helemaal nieuw is.


“Dit is niet iets wat we al lang hadden gepland”, stelt Alain Georges, verantwoordelijke bij DG Sport Compétition. “Maar na de overwinning in de Condrozrally, stelden we ons de vraag: waarom niet? Met de steun van onze partners bleek het een haalbare kaart. Ik heb dan ook halsoverkop Stéphane en Renaud gecontacteerd met de vraag of ze ook in Spa konden rijden…”


In tegenstelling tot de Condroz beschikt Lefebvre in Spa niet over enige parcourskennis. Na zijn zege aan de oevers van de Maas werkte hij met succes de Rallye Terre de Vaucluse af, vooraleer volgend weekend in de ACI Rally Monza de finale van het WRC 2021 te rijden! De Nordist zal dus met heel wat wedstrijdkilometers in de benen in Spa aan de start staan.


“Eerst en vooral: ik was aangenaam verrast. Dit had ik niet verwacht!”, stelt Lefebvre met een brede lach. “Toch is het verschil met de Condroz groot, want dit keer moet ik alles nog leren. Ik heb al heel veel goeds over deze rally en zijn schitterende parcours gehoord, maar eigenlijk weet ik niet zo goed hoe de wedstrijd eruit ziet. In de Condroz klikte het wel snel met Renaud, en ik hoop dat we met een beetje voorbereiding ook in Spa voorin kunnen meedraaien.”


Een meer dan grote uitdaging, want in de Spa Rally nemen de tenoren van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship het tegen elkaar op… met de titel als inzet! “Het moge duidelijk zijn dat de optiek nu helemaal anders is. Dit keer krijgen Stéphane en Renaud niet het etiket van favoriet opgeplakt”, vervolgt Alain Georges. “We weten dat het niveau van de Belgische rallykampioenschap heel hoog ligt, en door de beste Belgen zich te laten meten met een internationale erkende vaste waarde, geven we de prestaties van de titelkandidaten nog meer uitstraling. Eens te meer kunnen Stéphane en Renaud een waardemeter zijn, en de strijd belooft simpelweg royaal te worden…”
Afspraak dus op zaterdag 4 en zondag 5 december, voor een nieuw hoogtepunt in de nationale rallysport… en opnieuw met DG Sport Compétition in de schijnwerpers.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws