Bjorn Hamiaux trekt naar buitenland

Bjorn Hamiaux verscheen afgelopen weekend ook aan de start van de rally van Kortrijk. Met in het achterhoofd dat het voor een lange tijd zou kunnen zijn dat er nog eens Belgisch asfalt onder zijn wielen wordt geschoven.

“Ik keek er naar uit om samen met copiloot Frank Werner deze rally vol valstrikken te rijden. We hebben het rustig aangepakt en geen domme dingen gedaan, want je kan meer verliezen dan winnen op de openingsproef zaterdag.

De zondagmorgen zijn we met heel veel zin gestart. Op KP Aalbeke dook er een probleem op tijdens de proef. Plots gingen de ruitenwissers niet meer, niet ideaal in het regenweer. Door opspattende plassen water zagen we van niet veel tot totaal niks meer . Gevolg 1x bijna vast gereden en ook moeten stoppen om de vooruit te kuisen . Net na de eerste ronde konden we dit probleem oplossen.

De andere 2 lussen hebben we alle valstrikken kunnen ontwijken en snelheid met spektakel kunnen combineren. Zeer blij met de finish te halen, met een mooi resultaat 16de historic en 4de plaats in de klasse.

Bij deze bedank ik in bijzonder mijn co Frank voor de perfecte nota’s te lezen, zelfs blindelings voelde je bochten aan toen het probleem met de ruitenwissers er was. Heb enorm veel vertrouwen in jou! Ook het Philcars service team en Mady ‘s team bedankt voor de goede service en voor de gezonde spijs en drank!
Natuurlijk ook de toeschouwers voor de vele duimen en reacties.

Ik heb deze rally op een speciale manier beleefd, ook qua gevoel. Doordat dit voor mij tevens de laatste rally is voor een tijd op de Belgische wegen. Binnenkort starten er nieuwe avonturen in het buitenland voor me met de blauwe Escort en de motor!

Bij deze bedank ik iedere baanpost , veiligheid mensen, vrijwilligers, medisch team, rally organisaties en Autostal Atlantic, want zonder jullie zou er geen rally bestaan. Dikke merci!
Verder bedank ik zeker mijn service teams waar ik de voorbije 18 jaar op kon rekenen en in het bijzonder mijn copiloten die mijn rijstijl vertrouwden. Ook een diepe buiging voor fotografen, rallywebsites en rallyfans voor de mooie foto’s en verslagen en reacties. Blij dat ik jullie glimlach kon zien in een flits langs het parcours.

Tevens bedank ik mijn trouwe sponsors en hopelijk kunnen we de nieuwe avonturen samen verderzetten op de buitenlandse wegen.
Speed9, REX – Work & Safetywear, 2sign en Carrosserie bedrijf Nico Wyffels, bedankt om dit te helpen mogelijk te maken.

Ik zie dit niet als een afscheidsbrief op rallygebied . Ik zeg jullie geen vaarwel, maar tot beetje later terug op de Belgische rally wegen. Iedereen bedankt om voor de kleine Belg te supporteren in de afgelopen jaren. Vond het zeer plezant om al glijdend alle parcours te rijden. Bij deze zeg ik op zijn Bulgaars alvast CIAO, CIAO”

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws