Podium bij Historics voor Rik Vannieuwenhuyse en Kenny Deroo

Kenny Deroo nam ter gelegenheid van de West-Vlaamse seizoensafsluiter in Kortrijk nog eens plaats naast Rik Vannieuwenhuyse in de Ford Escort MK2. Kenny doet ons het wedstrijdverhaal.

“De 6 uren van Kortrijk starten we zoals de vorige edities met de proef van Lavano. Waar je enkel maar tijd kan verliezen, en dat hebben we mogen ondervinden, dit door technische problemen. En gingen we dus met slecht gevoel en als 17de historic en 45ste algemeen gaan slapen.

Door het uitstekende werk van de mannen van Historic Automotive, konden we zondagmorgen meteen starten aan onze remonte. Door enkele hele goeie tijden stonden we de laatste ronde al 4de bij de Historics. Door het wat opdrogen van de wegen voelden we de hete adem van Tom Tytgat in onze nek. Het verschil was nog maar slechts 0,6 seconden. Net voor de proef van Aalbeke begon het terug wat druppelen en dat is waarschijnlijk wel onze redding geweest en door het in extremis uitvallen van Thomas Vauterin komen we nog op het podium bij de Historics.

1ste in de klasse H3, 1ste in divisie4, een 3de plaats bij de Historics en een 15de algemeen was het eindresultaat van een perfecte dag met scherpe tijden met onze Pintomotor. Rik Vannieuwenhuyse blijft me verbazen en reed een perfecte wedstrijd… wat een piloot. Dank aan servicemannen van Historic Automotive voor de perfecte werken . Ook een grote dank aan onze sponsor Express Transport Coudron in Moeskroen, waarvoor het echt een thuisrally was . We hebben met het hele team genoten van deze topeditie van de 6 Uren Van Kortrijk.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws