Knap resultaat voor Stijn Naert in Kortrijk

Covid stuurde de voorbereiding van Stijn Naert in de war voor de pas afgelopen 6 uren van Kortrijk. Zijn voorziene copiloot raakte besmet en diende vervangen te worden. Door de tussenkomst van Anton Dupan werd een oplossing gevonden en Steven Ramboer werd bereid gevonden de nota’s te lezen in de witte Citroën Saxo met startnummer 101. Op donderdagavond tijdens de verdeling van het roadbook werd kennisgemaakt en op zaterdag werden de nota’s mooi in het notaboek genoteerd.

“Zaterdag werd in Lavano gekozen voor een spectaculaire rijstijl wat de talrijk opgekomen toeschouwers wel smaakte gezien de positieve reacties op facebook en filmpjes die we mochten ontvangen” aldus co-rijder Steven Ramboer.

“Zondag werd heel andere koek. De nachtelijke regen en ook de buien in de voormiddag hadden de wegen in en rond Kortrijk heel verraderlijk gemaakt. We hadden dan ook besloten om een eerder voorzichtige aanpak te hanteren voor de eerste ronde. De tijden waren goed en we reden ongeveer tijden in het midden in onze klasse. Die eerste ronde had ons vertrouwen gegeven en nu we de gevaarlijke punten al wat beter kenden en de wegen ietsje droger werden konden we een sneller tempo hanteren. Dit resulteerde in merkelijk betere tijden en met scratches in de klasse op Aalbeke2 en Lavano 2 klommen we op naar de tweede plaats in de klasse en derde algemeen in divisie 1-2. Zeer tevreden reden we terug naar de laatste service van de dag waar de mannen van Mica Autosport de lichtbak monteerden want de laatste ronde zou voor ons voornamelijk in het donker gereden worden.

We besloten opnieuw een strak tempo aan te houden maar op de gevaarlijke plaatsen even het voetje te lichten. Onze aanpak loonde en uiteindelijk werden we tweede in klasse 2C maar ook 2de in Divisie 1-2. Een prachtresultaat in deze toch wel zeer verraderlijke 6 uren van Kortrijk. Stijn leverde prachtig stuurwerk en wist alle valstrikken te ontwijken en reed een zeer verstandige wedstrijd door perfect de nota’s te volgen.

Ook een dikke merci aan de mensen van Mica Autosport die de wagen steeds tot in de puntjes klaar hebben gezet voor iedere ronde. Melissa voor de lekkere catering. Papa Filip en Jolien voor de steun en aanmoedigingen en de organisatie voor de mooie proeven en super sfeer in en om Kortrijk.”

Foto: Met dank aan Tony Decruyenaere

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws