Claude Debue zo goed als foutloos

Claude Debue is sinds jaar en dag gekend in rallymiddens. De laatste jaren wisselt hij regelmatig eens het zitje als co-piloot met die van piloot. Ook in de West-Vlaamse seizoensafsluiter zat hij achter het stuur van de Opel Ascona, met Cédric Lamerand in de kuip naast hem.

“De “6uren van Kortrijk” is voor ons altijd iets speciaals, we zijn van de streek en ik heb héél mooie herinneringen toen ik hier zelf nog als kleine jongen kwam kijken” reageert Claude. “Altijd plezant waar veel vrienden en kennissen komen supporteren, ook de organisatie is altijd op & top!

Met zo’n sterk deelnemersveld bij de historics hadden we geen idee op welke plaats we konden eindigen. Zaterdagavond op KP Lavano, de enige proef de eerste dag, reden we meteen een 5e tijd. Zondagochtend was het door de vele regen superglad geworden, met veel moeilijke stukken. Maar we probeerden om een goed tempo aan te houden, en reden zo goed als foutloos.

Ook in de laatste ronde moesten we nog stevig doortrappen om ervaren ratten als Piet Declercq(Porsche) en Frank Mesure(Opel Manta) af te houden. We eindigden op een vijfde plaats bij de historics en wonnen bovendien klasse H4. Fier op ons team en dankbaar naar onze sponsors!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws