Yohan Rossel in Spa!

Amper enkele dagen nadat werd bekendgemaakt dat Stéphane Lefebvre en Renaud Jamoul na hun succes in de Condrozrally opnieuw zullen aantreden in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2021 slaat DG Sport Compétition opnieuw hard toe, met de aankondiging dat ook Yohan Rossel, na de recente ACI Rally Monza tot wereldkampioen WRC3 gekroond, aan de start van de Spa Rally zal staan! Dat betekent dat er twee topexemplaren van de Citroën C3 Rally2 aan de start van de finale van het BRC zullen staan.


“Ik ben heel tevreden dat ik mijn wereldtitel extra in de verf kan zetten, door mijn deelname aan deze rally”, stelt Yohan Rossel. “Een wedstrijd waar ik nog nooit eerder aan de start kwam. In augustus reed ik wel in Ieper, en ik weet dan ook hoe hoog het niveau in het Belgische rallykampioenschap is, en hoe populair de sport in jullie land wel is. Wedstrijden bij jullie zijn in de eerste plaats voer voor specialisten, dus ik heb absoluut niet de intentie om mezelf tot favoriet te bombarderen. Het wordt zeker een spannende, maar vooral een aangename strijd. Ik ben er zeker van dat ik samen met Stéphane Lefebvre een aangename rallyweek zal beleven. De auto komt bovendien aardig uit de hoek, zoals we dit seizoen al heel wat keren hebben kunnen bewijzen, het team is top, dus wat wil een mens nog meer? Voor ons, rijders, is het heel belangrijk om zo veel mogelijk in goede omstandigheden te rijden. Het is maar een woord…”


Bij DG Sport Compétition bereidt men zich met de twee internationale referenties in hun rangen dan ook voor op een heel intense rally. “Dit is een zo goed als onuitgegeven situatie voor ons, en we zullen ze dan ook als een goede huisvader aanpakken”, glimlacht teamverantwoordelijke Alain Georges. “De deelname van Yohan lag al een tijdje vast, maar omdat hij zich nu ook tot wereldkampioen wist te kronen krijgt die nog meer uitstraling. We laten dus twee tenoren van de rallysport rijden, en dat heb ik liever dan niemand te kunnen laten rijden! Het belangrijkste doel is om de wagen te laten schitteren, ook al omdat ze allebei de officiële steun van Citroën genieten. Tegenover de beste Belgen, die bovendien om de titel strijden, belooft dat een grote uitdaging te worden, maar ik vermoed dat we daar bij DG Sport Compétition goed voor gewapend zijn…”


De organisator van de Spa Rally is ook geen beetje fier dat hij het Belgische publiek een wereldreferentie als Yohan Rossel kan aanbieden. “In 2020 waren we, dankzij de steun van heel wat partners, vast van plan om Andreas Mikkelsen te laten rijden”, stelt Christian Jupsin in naam van DG Sport. “Sindsdien is er al heel wat water onder de brug gevloeid, maar onze partners hebben hun vertrouwen in ons behouden. Herock, Val Dieu en La Meuse hebben de deelname van dit sterke duo dus mede mogelijk gemaakt. Ik wil hen daar van harte voor bedanken, en kijk nu nog meer uit naar de Spa Rally! We zijn er zeker van dat we opnieuw heel wat indruk zullen maken, zowel qua startveld als qua parcours. Laat het rallyfeest beginnen!

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws