WTCR: Magnus opent sterk in FP1, pole voor race 1

In Sochi vindt dit weekend de laatste WTCR-manche van het jaar plaats. Landgenoot Gilles Magnus opende sterk in de eerste vrije training en de kwalificatie.

Foto ©: FIA WTCR

In de eerste vrije training reed Magnus (Comtoyou Audi) een zeer sterke tijd van 2:18.544, maar liefst een dikke halve seconde sneller dan nummer twee, Thed Björk in de Lynk & Co.

De jonge Belg deed het in de kwalificaties iets minder goed met een tiende tijd, maar dankzij de omgekeerde startgrid in het WTCR betekent dat hij vanop de pole mag starten in race 1. Naast hem neemt teamgenoot Frédéric Vervisch plaats, die mathematisch gezien nog steeds kampioen kan worden. Daarvoor moet hij wel een kloof van 37 punten dichten op Yann Ehrlacher (Lynk & Co). Magnus kan eveneens kampioen worden, zij het wel in het Junior klassement. Daar staat hij aan de leiding met 19 punten voorsprong op Luca Engstler (Hyundai Liqui Moly).

Startposities race 1:
1. Gilles Magnus (Comtoyou Audi)
2. Frédéric Vervisch (Comtoyou Audi)
3. Jean-Karl Vernay (Hyundai Liqui Moly)

Startposities race 2:
1. Yvan Muller (Lynk & Co)
2. Mikel Azcona (Zengo Motorsport Cupra)
3. Nestor Girolami (ALL-INKL Motorsport Honda)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws