Yohan Rossel blijft de te kloppen man in de Spa rally

Spektakel en spanning werd ons beloofd tijdens de laatste manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship dat plaatsvindt in Spa. Na dag één in de Spa Rally zijn deze verwachtingen al ruim ingelost. Yohan Rossel gaf na de eerste lus zijn leidersplaats niet meer af. Adrian Fernémont blijft druk zetten om zijn tweede zege in het Belgisch kampioenschap binnen te halen.

DG Sport Compétition rijder Yohan Rossel blijf de touwtjes stevig in handen hebben. Na negen klassementsproeven heeft hij een voorsprong van 4,8 seconden op de Skoda Fabia Rally2 Evo van Adrian Fernémont, die een serieuze druk op zijn schouders voelt. Ghislain de Mevius heeft maar 10 punten achterstand in het algemeen klassement en ook hij voert de druk op. Al lijkt het gat tussen Fernémont en de Mevius nog groot, maar morgen kan alles nog veranderen! Cedric De Cecco kon op de laatste klassementsproef vandaag nog haasje over doen met Grégoire Munster, die moest boeten voor een foutje op de zevende klassementsproef.

Grégoire Munster - Test Spa Rally 2021
Grégoire Munster – test Spa Rally 2021

Gino Bux plaats zijn Peugeot 208 Rally4 op een voorlopige zesde plaats, gevolgd door Emmanuel Gonay in de Citroën C3 Rally2. Daniel Barry vult de tijdelijke achtste plaats in. De voorlopige top tien wordt aangevuld door de Porsche 997 GT3 van Romain Delhez en de Ford Fiesta Rally2 van Maxime Potty.

Naast al deze uitblinkers in de top tien, zie we ook enkele toppers tussen de opgavelijst staan. Stéphane Lefebvre moest de handdoek in de ring gooien na mechanische problemen, net zoals Alain Litt. Cédric Cherain en Francis Lejeune kregen te maken met een kleine sortie. Maar ook Charles Munster kon na een sortie niet meer verder rijden.

Stéphane Lefebvre - Spa Rally 2021
Stéphane Lefebvre – Spa Rally 2021

Bij de Juniors neemt Aäron Ollivier als enige de leiding na de opgave van Charles Munster. Als we bij de Stellantis Cup Belux kijken, zien we Gino Bux stevig bovenaan de lijst pronken met een dikke twee minuten voorsprong op Frédéric Caprasse en Harry Bouillon (Peugeot 208 Rally4). Ook de Historics zijn in Spa van de partij, enkel Paul Lietaer moest op voorhand forfait geven. Geoffrey Leyon neemt hier de leiding met de BMW M3 E30, gevolgd door Emile Breittmayer (Ford Escort MK1) en Michel Vandergeeten (Lancia Delta).

Ook het Criterium mag zijn laatste wedstrijd in Spa laten doorgaan, maar voorlopig werd enkel WRX proef verreden. Stéphane Grosjean was hierbij de snelste in de Peugeot 205. Frederik Vandeloock nam een mindere start. Hij kon de proef helaas niet afwerken. Morgen begint voor hen het echte werk.

Ollivier Breittmayer - Spa Rally 2021
Olivier Breittmayer – Spa Rally 2021

Morgen staat er voor iedereen nog acht klassementsproeven op het programma waar men rond 9u start. Omstreeks 15u kennen we de winnaar van deze spannende Spa Rally 2021 waarbij alles nog mogelijk is. Deze nacht koelt namelijk het stevig af waardoor de wegen morgenochtend wel eens gevaarlijk glad kunnen worden..

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws