Yohan Rossel leidt na eerste ronde in Spa

In de rally van Spa zijn de rijders aan de middagbreak toe. Ghislain de Mévius en Johan Jalet(Skoda Fabia) openden vanmorgen heel sterk op de eerste klassementsproef, en het was enkel regerend WRC rally 3-kampioen Yohan Rossel (Citroën C3 Rally2) die binnen de seconde kon blijven. De rest kreeg allemaal minstens 5 seconden aan de broek gesmeerd.

De tegenstanders van de Mévius voor het BRC gaven hem niet zomaar vrij spel. KP2 was de scratch voor Adrian Fernémont en Samuel Maillen(Skoda), de daaropvolgende twee proeven waren de besttijden voor Grégoire Munster en Louis Louka(Hyundai i20).

Als afsluiter van de eerste ronde was er de KP WRX, op en rond het circuit van Francorchamps, waarbij vooral het rallycrossgedeelte wel wat kritiek teweeg bracht bij de rijders. Rossel was hier de beste, en stootte meteen door naar de leiding. Hij heeft nu een voorsprong van 4.6 op Munster, 7.7 op Lefebvre, 10.9 op Fernémont en 12.6 op de Mévius.

Cédric Cherain zou stilstaan op KP WRX en voor hem zou het dus wel eens einde wedstrijd kunnen zijn. Ook Xavier Bouche(Skoda Fabia R5-benzineproblemen) moest al de handdoek gooien, terwijl Jimmy D’Hondt (Ford Fiesta R5) al flink wat tijd verloor op KP4.

Charles Munster heeft in de Junior Cup geen tegenstand, maar in Stellantis Rally Cup kent de Opel Corsa-rijder er des te meer. Hij staat wel aan de leiding, maar voelt de hete adem in de nek van Gino Bux(Peugeot 208). Verschil tussen beide kemphanen: ongeveer vijf seconden.

Pierre Jamin was met de Daf 66 al zeker van de titel bij de Historics, mede door het forfait voor de start van Paul Lietaer(grieperig). Aan de leiding bij de “oudjes” staat de Ford Escort MKI-piloot Emile Breittmayer. Al zal deze nog een hele kluif hebben aan de fel opzittende Christophe De Leeuw(Opel Ascona A).

Tegen de klok van 18 uur starten ook de Critérium-rijders. Zij krijgen vanavond nog een kp te verwerken, en hun hoofdschotel wordt morgen geserveerd.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws