XT Racing in de wolken na eerste seizoen

Xavier Dekeyser en Nele Tassaert vormen sinds begin dit seizoen een nieuw rallyduo. Nele had al wat ervaring opgedaan naast rijders als Michel Casseyas, Gregory Vanoverveldt, Jochen Claerhout en Mathias Vanhee. Voor Xavier was het allemaal nieuw. Zij sloten een druk weekend af afgelopen weekend in de Spa Rally.

“Spa werd de laatste in de rij maar ook de moeilijkste” aldus Nele. “Het werd al heel snel duidelijk dat er nog een tandje bij moest gestoken worden in de opmaak van de nota’s, rekening houdend met het zeer technische parcours. Bloed, zweet en tranen heeft de voorbereiding gekost. Maar wij wilden alles uit de kast halen om deze rally ook tot een mooi einde te brengen.

Door de schuiver op de haarspeld van KP 12 Chevron, waardoor de Clio kwam vast te zitten, en daarna nog een lekke band op de verbinding naar KP 13 Theux, verloren we heel wat mooie minuten.

Daardoor tuimelden we in het klassement naar beneden. Maar we lieten het niet aan hun hart komen en besloten om de rest van de rally vooral te genieten. Uiteindelijk konden we de overige klassementsproeven nog mooi afwerken en behaalden zo algemeen een 31ste plaats!!

2021 was voor ons een sprong in het ongewisse op rally vlak….heel veel vraagtekens en uitdagingen….we hebben niet onmiddellijk het gemakkelijkste parcours uitgekozen…begonnen met Monteberg, daarna onmiddellijk de hel van Nederland – GTC, gevolgd door de Omloop Van Vlaanderen, Hemicuda, Seizoensrally, Condroz, Kortrijk en Spa!!! We waren telkens de nieuwelingen maar bleven er voor gaan…. elke rally is anders en daardoor hebben we een jaar enkel maar geleerd en ervaring opgedaan!!!

We wensen ook sponsors, supporters en het serviceteam van PTR hartelijk te bedanken voor dit mooi opstartjaar.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws