Navigation dans le Salon gaf 2021 mee kleur

We willen graag even aandacht besteden aan een kampioenschap dat het voorbije jaar voor heel wat mensen een welgekomen verademing was in deze moeilijke tijden, namelijk Navigation (dans le) Salon. In de salon horen we jullie al denken, maar inderdaad navigeren vanuit de zetel al zullen de meeste wel rechtop aan tafel gezeten hebben gezien de moeilijkheidsgraad bij momenten.

All Car Promotions vzw is een club die rittensporten, navigatie en regularity rally’s organiseert. Daarnaast hebben ze ook een renstal, Bryghia Classica, die piloten, copiloten en liefhebbers van rittensport en regularity samenbrengt en steunt. De club heeft een rijke geschiedenis en tonnen ervaring in het organiseren van wedstrijden. Een recente nieuwe wedstrijd onder de vlag van Bryghia Classica is de Trimard Classic.

Philippe Dupan en zijn vrouw Tine waren in 1990 de oprichters van deze club en kwamen begin dit jaar op het idee om ervaren rotten uit te dagen maar ook mensen zonder ervaring te laten proeven van kaartlezen via allerhande systemen. Een reglement werd uitgeschreven, datums werden geprikt en Navigation dans le Salon was vertrokken.

Twaalf uitdagingen die redelijk makkelijk begonnen, voor sommige, maar eindigden met een kraker om u tegen te zeggen. Dirk Velghe werd tot winnaar uitgeroepen met 265 punten, Ronny Callens op plaats twee met 262 punten en Filip Deplancke op plaats drie met 259 punten. In totaal hebben 59 personen deelgenomen aan dit kampioenschap, onderstaand de top 15:

15BruneelAlexander205

Voor de aanvang van de laatste vier wedstrijden werd Coupe de Courage in het leven geroepen, een nevenklassement die zorgde voor een extra stimulans. De beker in dit klassement ging naar Giovanni Declercq met een totaal van 95 op 100. Gedeelde tweede plaats voor Edwin Bruneel en Dirk Vanleene. Twee personen ook met een gedeelde derde plaats, Patrick Aerts en Alexander Bruneel. Hieronder het klassement van Coupe de Courage:

15De BruyneTim22

Iedereen die deel heeft genomen is het erover eens, het plezier dat dit kampioenschap ons heeft gebracht was groot. En niet alleen plezier, ook heel wat bijleren zat ertussen en vooral vaak herbeginnen!

Bedankt Phillippe en Tine!

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!