24 Uur van Dubai: dubbeloverwinning voor WRT

2022 is reeds goed van start gegaan voor het Belgische WRT. In Dubai toonden ze opnieuw waarom ze een van de beste GT-raceteams van het moment zijn en gingen aan de haal met een dominante dubbeloverwinning!

Foto ©: Team WRT

Die dominantie begon al tijdens de kwalificaties, waarbij één van de twee WRT Audi reeds naar de polepositie reed. De race zelf werd daarbij ook gedomineerd door de #7-wagen van van onder meer Dries Vanthoor en reed zo goed als 24 uur lang aan de leiding met in hun kielzog de #31 zusterwagen.

De uiteindelijke overwinning ging dus naar Dries Vanthoor, Thomas Neubauer, Christopher Mies, Mohammed Saud Fahad Al Saud en Axcil Jefferies. Landgenoot Frédéric Vervisch reed in de zusterwagen naar de tweede plek, samen met Maxime en Arnold Robin, Benjamin Goethe en Jean-Baptiste Simmenauer. De Mercedes-AMG van Engel/Gounon/Grenier/Habul eindigde derde, met drie ronden achterstand op Vanthoor & co.

Ook in andere klassen kwamen enkele Belgen goed voor de dag. In GTX ging de overwinning naar PK Carsport in hun Audi GT2, met aan het stuur Bert Longin en zoon Stienes, Stijn Lowette en Peter Guelinckx. Tom Boonen eindigde tweede in zijn klasse, met de Red Ant Porsche 992 GT3 Cup en dit samen met Kurt Hens, Luc Vanderfeesten en Philippe Wils!

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws