Thierry Neuville: ” Ik reed voor mijn leven!”

Hyundai Motorsport heeft de openingsronde van het FIA World Rally Championship 2022 voltooid met Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe op de zesde plaats na een uitdagend weekend voor het team.

Thierry Neuville had zijn zinnen op de Power Stage gezet in een poging om wat extra punten te claimen van een veeleisend weekend. De Belg, die tijdens de rally zijn pure vastberadenheid heeft getoond, pakte de ritzege op de eerste passage door Briançonnet/Entrevaux. Vervolgens gaf hij alles in de Power Stage om drie extra punten te pakken.

Thierry Neuville: “Aan het einde van deze rally blijven we achter met gevoelens van teleurstelling en frustratie. We hebben een zwaar weekend gehad. Ik reed voor mijn leven in de Power Stage, ik heb echt alles gegeven, dus ik was teleurgesteld over de tijd. Er is enorm veel werk achter de schermen gedaan om dit evenement voor te bereiden, van mij en Martijn, evenals van het team, dus het is moeilijk te accepteren om zonder beloning weg te komen. We zullen niet opgeven. We proberen iedereen gemotiveerd te houden en we zullen blijven pushen. De wil is er zeker en dat is belangrijk. Er zijn verschillende gebieden waar we aan gaan werken, maar het belangrijkste is de betrouwbaarheid. We moeten veel sterker zijn voor de komende evenementen.”

Verslag van de wedstrijd lees je hier.


Foto: Hyundai Motorsport

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws