M-Sport, Sébastien Loeb en Isabelle Galmiche winnen de Monte Carlo

We schreven gisteren nog dat er zo een gezegde is dat de prijzen pas aan de meet gegeven worden, en wat is dit meer dan ooit waar tijdens deze editie van de Rallye Monte Carlo.

Sébastien Ogier leek op weg naar een rustige zondag helaas besliste een lekke band op de voorlaatste proef daar anders over, een verlies van 34.1s en vooral het verlies van zijn eerste plaats in het klassement. Sébastien Loeb reed een snelste tijd op deze voorlaatste proef en nam de leiding terug over, verschil tussen beide heren: 9.5s met nog 14,26 kilometer te gaan.

Noteren we ook de eerste snelste tijd dit seizoen van Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe tijdens proef 15, de Hyundai was 1.9s sneller dan de Toyota van Ogier.

De Power Stage

Craig Breen verzilverde zijn derde plaats na een heel slimme aanpak dit weekend. De Ier ontdekte de wagen in competitie en herhaalde meerdere keren dat hij niet aan het maximum zat van de wagen. Met zicht op het kampioenschap namen hij en Paul Nagle heel belangrijke punten mee naar M-Sport.

Sébastien Ogier en Sébastien Loeb vochten het uit tijdens deze laatste proef, helaas was de strijd al over aan de startlijn voor Ogier. Ogier liet de Toyota te vroeg starten en kreeg meteen 10s straftijd voor deze actie.

Sébastien Loeb wint de 90ste Rallye Monte Carlo na een vierde tijd, ongelooflijke prestatie. Wat een resultaat voor M-Sport. Loeb wordt hiermee recordhouder wat overwinningen betreft, 8 stuks, en ook oudste winnaar!

Sébastien Loeb: “Ik voel me echt gelukkig! Ik had niet zoveel verwacht toen ik hier kwam, maar het was een geweldig gevecht. Ogier was echt snel en ik had gisteren en zelfs vanmorgen een beetje moeite.”

Kalle Rovanperä won de Power Stage voor Elfyn Evans en Thierry Neuville.

Dank je wel Séb en Séb!

We kunnen niet anders dan zeggen dat zowel Sébastien Loeb als Sébastien Ogier van deze eerste wedstrijd in 2022 een waar spektakel gemaakt hebben. Beide in een nieuwe wagen, beide met een nieuwe copiloot en in één van de moeilijkste wedstrijden van het jaar… Ongelooflijke strijd, spanning en spektakel!

Foto: FB Gus Greensmith

M-Sport heeft zwaar ingezet op deze wedstrijd en plukt daar ook de vruchten van met een overwinning en een derde plaats terwijl Gus Greensmith zijn eerste snelste tijd in het World Rally Championship liet optekenen. We kunnen ons voorstellen dat Adrien Fourmaux het feest graag compleet had gemaakt, helaas besliste een sortie daar anders over. Rest ons enkel de vraag, zullen Craig Breen, Gus Greensmith en Adrien Fourmaux het potentieel van de Puma verder kunnen omzetten in knalresultaten?

Foto: Toyota Gazoo Racing

Toyota Gazoo Racing liet meteen vanaf de eerste meter mooi tijden optekenen door hun teams en speelde de ganse wedstrijd één van de hoofdrollen. Elfyn Evans toonde, los van zijn sortie, dat hij één van de titelkandidaten is voor 2022, zonder twijfel. Kalle Rovanperä had heel wat moeite tijdens de eerste proeven maar op zaterdag kwam de klik en liet hij tijden optekenen die bij momenten sneller waren dan zijn teamgenoot Sébastien Ogier. Blijft bij ons de vraag openstaan, waarom gaat Ogier niet op jacht naar zijn volgende titel?

Foto Hyundai Motorsport

Hyundai Motorsport heeft een moeilijk weekend achter de rug. Soms achter de feiten aanlopend maar ook bij momenten vooraan wat de tijden betreft. Als woorden vallen als het is een nachtmerrie en we hebben te weinig ontwikkeling gehad de voorbije maanden, dan weet je dat er werk aan de winkel is. Ott Tänak moest aan de kant op zaterdag, Oliver Solberg moest opgeven door gezondheidsproblemen veroorzaakt door een issue met rookontwikkeling in de wagen en dit over meerdere dagen. Pluspunt is de motivatie en wil om te vechten bij Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe, weigeren om de handdoek op de weg te gooien is tekenend voor hen na een weekend vol problemen. Hoe snel krijgt Hyundai Motorsport een betrouwbare wagen op de weg?

Foto Sébastien Loeb: FB World Rally Championship

Willen we jullie nog allemaal bedanken om in heel grote aantallen de wedstrijd ook te volgen via RallyandRaces, het doet ons enorm veel plezier!

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws