24 Uur van Daytona: een overzicht van de Belgen

Volgend weekend gaat de 24 Uur van Daytona van start en ook dit jaar doen er weer heel wat Belgen mee. Een overzicht.

2 opvallende afwezigen dit jaar: enerzijds de GTE-klasse. Het IMSA-kampioenschap doet het dit jaar uitsluitend met de iets tragere, doch meer betaalbare GT3-wagens. Anderzijds is ook Audi niet aanwezig. Het Duitse merk legt dit jaar zijn focus op andere uithoudingsraces.

Geen Belgen in de twee snelste klassen, DPi en LMP2. In LMP3 daarentegen zien we een jong Belgisch talent aan het werk, genaamd Ugo de Wilde. Hij doet het met Muehlner Motorsports America, een team waar de 19-jarige landgenoot al eerder mooie prestaties mee neerzette.

In GTD PRO verschijnen er drie Belgen aan de start. Laurens Vanthoor doet het met de KCMG Porsche GT3 R samen met Patrick Pilet, Dennis Olsen en Alexandre Imperatori. Maxime Martin zien we terug in een Aston Martin GT3, dit keer deze van het Heart of Racing Team. Hij deelt de wagen met Ross Gunn en Alex Riberas. Alessio Picariello ten slotte maakt zijn debuut in Daytona. Hem zien we terug op de WeatherTech Racing Porsche GT3 R samen met Matteo Cairoli, Julien Andlauer en Cooper MacNeil. Jan Heylen verschijnt dan weer aan de start in GTD, met een Porsche van Wright Motorsports.

Om 20u vanavond wordt de kwalificatierace verreden, die de startposities voor volgend weekend zal bepalen. De volledige deelnemerslijst vindt u hier.

(Foto ©: Porsche Motorsport)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws