Ogier doorziet tactiek van Loeb op het laatste moment

Beide heren hadden een verschillende optie voorzien om de laatste proef aan te vatten, Ogier koos voor twee winterbanden zonder studs terwijl Loeb koos voor 2 winterbanden met studs. Sébastien Loeb verkoos echter om de laatste proef met toch wel wat ijs en sneeuw te starten op de vier soft banden. Sébastien Ogier stond klaar met de mix van twee soft- en twee sneeuwbanden en zag op het laatste moment de keuze van Loeb.

Sébastien Ogier: “Ik was van plan om te starten met de sneeuwbanden omdat het de veiligste optie was, maar toen zag ik dat Séb voor de slicks ging. Ik heb toen heel snel ook terug gewisseld want veel tijd hadden we niet over. Het was tricky op sommige plaatsen maar wel fijn op de droge stukken van de proef.”

Merci a Bastien Roux Photographie

De wedstrijd lijkt zo in een definitieve vorm gereden voor wat betreft de overwinning, al weet je nooit in de Monte. Er is zo een gezegde dat de prijzen pas… Ogier heeft nu een voorsprong van 21,1s op Loeb. Craig Breen volgt op 1min26 en mag voorlopig de derde plaats daarmee claimen. Elfyn Evans ging van de baan en dit kon een stevige geweest zijn laar gelukkig bleef de wagen hangen en tuimelde hij niet verder naar beneden.

Hoe slecht de prestatie van Kalle Rovanperä was gisteren hoe goed ze vandaag was, op alle proeven top drie tijden met enkele snelste tijden. Gus Greensmith had ook heel wat problemen vandaag en staat voorlopig vijfde op 6m33 van de leider.

Hyundai Motorsport

Hyundai Motorsport kon het sterke einde op vrijdag niet verder zetten vandaag. Ott Tänak moest aan de kant blijven na een lekke band op proef 11 en een gebroken radiator na een heel warm moment waarbij de Hyundai bijna een ravijn in dook. Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe hadden vandaag opnieuw een echte baaldag. De ganse dag problemen met de ophanging en als kers op de taart werden ze gedwongen de laatste proeven te rijden met een demper die door de motorkap stak. Er is bij Hyundai Motorsport echt wel werk aan de winkel!

Thierry Neuville:We hebben het kunnen herstellen voor de start van de laatste proef maar het brak terug op drie kilometer van het einde. We zijn aan de finish, maar wat kan ik zeggen. We hadden gehoopt op een betere dag vandaag maar het was slechter. We wisten dat we in deze fase een gebrek hebben aan ontwikkeling maar we hadden toch gehoopt op beter dan dit.”

Wat te zeggen van Grégoire Munster en Louis Louka in WRC2, derde plaats algemeen na Andreas Mikkelsen en Erik Cais. In het WRC2 Junior staan beide heren tweede. Freddy Loix en Pieter Tsjoen staan 10de in het WRC2. Tim Van Parijs en Kurt Hendrickx kenden mechanische problemen vandaag en moesten de strijd staken.

STAND

Foto Sébastien Ogier: Toyota Gazoo racing

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws