Monte Carlo, Ogier is back en drama voor Evans

De dag begon goed voor Toyota met een 1-2-3 op proef negen, Elfyn Evans liet de snelste tijd optekenen voor een herboren Kalle Rovanperä. Sébastien Ogier klokte een derde tijd terwijl Sébastien Loeb pas als zevende op de tabel kwam. Loeb moest hiermee 3.4s toegeven op zijn achtervolger Ogier.

Proef tien opnieuw feest voor Toyota, deze keer was Ogier de snelste voor Evans en Rovanperä. Loeb klokte een vierde tijd en verloor opnieuw 6.5s waardoor beide heren gelijk kwamen te staan in het algemeen klassement.

Foto: Hyundai Motorsport

Proef elf dan, de enigste proef met echte Monte Carlo toestanden. De meesten maakten een mix van sneeuwbanden met de soft compoundband. Bij Hyundai dachten ze daar echter anders over en gingen de baan op zonder sneeuwbanden mee. Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe verloren op deze proef 40,1s door deze keuze maar ook door mechanische problemen. Ott Tänak die bijna in en ravijn verdween verloor 50,2s mede door een lekke band, eveneens was de voorruit aan de finish bedekt met een vloeistof komende vanuit de Hyundai.

Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Sébastien Ogier vloog naar de snelste tijd, 4,5s sneller dan Kalle Rovanperä. Elfyn Evans parkeerde zijn Toyota helaas naast de weg zonder erg maar publiek werd niet toegelaten om de Brit te helpen. Craig Breen reed een verdienstelijke derde tijd op 4,9s terwijl Sébastien Loeb 5,4s moest toegeven opnieuw. Loeb liet weten dat zijn bandenkeuze voor de ochtend lus niet echt ideaal was.

Sébastien Ogier aan de leiding opnieuw, 5,4s voor op Sébastien Loeb. Craig Breen op plaats drie met een achterstand van 1min07 op de leider en 46,3s voorsprong op Thierry Neuville die vierde staat voorlopig. (STAND)

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws