Monte Carlo, wat een dag voor M-Sport

We mogen tevreden terugblikken op een dag vol actie, spektakel en spanning na een tijd waarin niet met zekerheid kon zeggen wat het nieuwe tijdperk ging brengen.

M-Sport heeft zijn start niet gemist, ouderdomsdeken Sébastien Loeb staat met de Puma aan de leiding na een ware demonstratie op sommige proeven vandaag. En wat te zeggen van Gus Greensmith, voor het eerst een snelste tijd in het World Rally Championship. Craig Breen is op zijn beurt wat op zoek hoe hij het volle potentieel van de wagen kan benutten maar is in volle strijd voor een top vijf plaats. Helaas zorgde Adrien Fourmaux voor een minder moment na een serieus harde klapper. Een ding is zeker, de Puma brult!

Foto: Toyota Gazoo Racing

Sébastien Ogier kende deze morgen enkele moeilijke proeven waardoor hij de leiding verloor, de namiddag ging dan weer iets beter en zo kon de Fransman de schade beperken en zijn achterstand terugbrengen tot 9,9s. Elfyn Evans ziet de kloof met de eerste twee groter worden en kijkt aan tegen een achterstand van 22s.

Foto: Hyundai Motorsport

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe vinden we terug op plaats vier en zijn daarmee eerste Hyundai. De ochtend was volgens Thierry een nachtmerrie maar stelselmatig ging het beter en beter en kwamen de gewenste tijden toch op de tabellen. De achterstand van het Belgische team bedraagt 47,8s. Ott Tänak volgt op plaats vijf en was tevreden over zijn wagen na een moeilijke start.

Freddy loix en Pieter Tsjoen bevinden zich op plaats 30 in het algemeen klassement. Grégoire Munster en Louis Louka staan 16de en 3de in het WRC2 junior klassement. Timothy Van Parijs en Kurt Hendrickx stonden na proef 7 op een 43ste plaats.

STAND

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws