DG Sport Competitie van hemel naar hel op de Rallye de Monte-Carlo

DG Sport Compétition heeft zeker zijn sporen nagelaten in de Rallye de Monte-Carlo 2022. Maar net zoals de Citroën C3 Rally2 bemand door Stéphane Lefebvre en Andy Malfoy de WRC2-categorie leidde, brachten twee wendingen van het lot het team uit Theux van de hemel naar de hel …

Zoals eerder aangekondigd, was Stéphane Lefebvre een van de trouwe kandidaten voor de overwinning in de WRC2-categorie in de 90e Rallye de Monte-Carlo. Donderdagavond, tijdens de ‘Nacht van de Turini’, zette de Fransman een 4e en 3e tijd neer. Prelude op een vrij uitzonderlijke vrijdag, die begon…met een snelste tijd! De eerste van een serie van drie. En bij de finish van proef 8 voerden Lefebvre, Malfidus, DG Sport en de Citroën C3 Rally2 duidelijk de leiding in WRC2 voor Mikkelsen en Rossel!

Een ongelooflijke dag, die duidelijk aantoonde dat de evoluties in 2022 van de Citroën C3 Rally2 hem nog competitiever hebben gemaakt”, zegt Alain Georges, de man die verantwoordelijk is voor DG Sport Compétition. “Perfect bandenbeheer en het rijden van Stéphane deed de rest! Magisch! We staan aan de leiding van een ronde van het WRC2 en de Monte-Carlo om op te starten!”

Helaas voor DG Sport Compétition was de vreugde van korte duur. In de loop van de avond besloten de stewards om Lefebvre een straf op te leggen… van 30 minuten! De ouvreurs van de piloot hadden namelijk een fout gemaakt na de laatst geklokte eindtijd van vrijdag, ze parkeerden hun wagen net na de finish van proef 8, wat beschouwd wordt als een hinderlijk risico voor het goede verloop van het evenement. Deze vrijwillige ouvreurs wilden als fans de laatste proef bekijken.

“We hebben onze zaak niet gewonnen tijdens onze ontmoeting met de wedstrijdleider“, vervolgde Alain Georges. En we hebben onze intentie uitgesproken om in beroep te gaan, zodra duidelijk is dat we geen voordeel hebben gehaald uit deze situatie. Bovendien hebben we op geen enkele manier het goede verloop van het evenement gehinderd, noch is er afbreuk gedaan aan de basis veiligheidsvoorschriften. Verschillende omstandigheden hebben de ouvreurs ertoe aangezet om op deze manier te handelen, en wij hadden de intentie om dit officieel bekend te maken … “

Een beroepsprocedure die uiteindelijk geen zin zal hebben, aangezien Stéphane Lefebvre, die de derde tijd had neergezet in de eerste klassementsproef van de dag en de leiding in de categorie behield, vlak voor de finish van proef 10 Saint-Jeannet/Malijai spinde met zijn auto. Met een afgebroken rechterachterwiel was het gedaan voor de equipe van DG Sport Compétition in een wedstrijd die werd gekenmerkt door de afwezigheid van mogelijke hulp.

Dat is sport, dat is rally”, aldus een gelaten Alain Georges. “Buiten de administratieve gebeurtenissen die lichaam en geest hebben leeggezogen, hebben we meer dan ooit bewezen dat DG Sport Compétition een plaats heeft tussen de topspelers in de WRC2-categorie, en dat onze Citroën C3 Rally2 de wedstrijd volledig in handen had, voordat bepaalde zaken alles bemoeilijkte. We zullen nu deze teleurstelling verwerken, onze batterijen opladen en sterker dan ooit terugkomen …”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws