Stoffel Vandoorne tweede in Diriyah

Regerend wereldkampioen Nyck de Vries is het achtste ABB FIA Formula E World Championship op dominante wijze begonnen. De Nederlander won in Diriyah de eerste race van het seizoen, voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne, die thans van op de pole vertrok.

De start verliep vlekkeloos voor Vandoorne die zijn eerste positie kon behouden. De Vries ging in de eerste bocht al dadelijk voorbij Jake Dennis wat maakte dat de Mercedes EQ teamgenoten al dadelijk de eerste twee posities inpalmden. Niet veel later moest de safety car de baan op na een incident tussen Oliver Rowland en Robin Frijns. Na het verdwijnen van de safety car profiteerde de Vries van een ongebruikelijk foutje van onze landgenoot. Vandoorne miste de activering voor de ‘attack mode’ en moest zijn teamgenoot laten passeren maar hem opnieuw inhalen zat er voor de Rumbekenaar niet meer in. Zowel de Vries als Vandoorne reden superieur en eindigden met maar liefst acht seconden voorsprong op Jake Dennis (Avalanche Andretti). Sam Bird in de Jaguar TCS Racing werd vierde, Lucas Di Grassi (Rokit Venturi Racing) besloot de top vijf.

Formula E, Stoffel Vandoorne

“Ik ben wel een beetje teleurgesteld maar eigenlijk mag ik dat niet zijn vermits een tweede plaats natuurlijk een schitterend resultaat is. Maar het wringt een beetje wanneer je weet dat er meer had ingezeten. Ik startte als eerste, alles was onder controle en reed een strak tempo, maar ik maakte dat ene kleine foutje en mijn teamgenoot nam de leiding van me over. Een één-twee finish is voor het team vanzelfsprekend een geweldig resultaat en tel daar mijn behaalde pole positie nog eens bij mee, dan weet je dat het goed is. We gaan er morgen alles aan doen om dezelfde prestatie neer te zetten in de kwalificaties alsook in de race, maar dan liefst in omgekeerde volgorde,” besluit een tevreden Stoffel Vandoorne.

Formula E, Stoffel Vandoorne

Foto’s met dank aan ABB Formula E World Championship.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws