GT World Challenge: met De Leener en nieuwkomer Bailly

Nog iets meer dan een maand en dan gaat het GT World Challenge-kampioenschap van start met de officiële testdagen op het circuit van Paul Ricard. Meer en meer teams maken dezer dagen hun line-up bekend. Ook twee Belgen werden reeds bevestigd.

Zo zal Adrien De Leener dit jaar opnieuw aan het werk te zien zijn in de Dinamic Motorsport Porsche GT3 R. Hij deelt de wagen met de Duitser Christian Engelhart en treedt samen met hem aan in de Sprint Cup. De Leener moest zijn seizoen in het GT World-kampioenschap vorig jaar vroegtijdig beëindigen door een zware crash op het circuit van Misano.

Ook het Franse CMR zal dit jaar opnieuw actief zijn in het Europese GT3-kampioenschap, zij het in de Endurance Cup. Zij treden opnieuw aan met een Bentley Continental GT3, met onder andere onze landgenoot Nigel Bailly. Bailly raakte op 14-jarige leeftijd gewond bij een motorcrossongeluk, maar keerde vrijwel onmiddellijk terug naar de racerij en stapte over op karts met handbediening. Sinds zijn overstap naar auto’s heeft hij aan een aantal evenementen deelgenomen, waaronder de 24 uur van Le Mans.

(Foto ©: GT World Challenge)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws