24 Uur van Daytona: Vanthoor leidt, andere Belgen getroffen door pech

Met nog iets meer dan drie uur te gaan naderen we de eindsprint van de 24 Uur van Daytona. De meeste Belgen werden getroffen door pech en zagen hun kansen op winst reeds verdwijnen, maar dat geldt gelukkig niet voor Laurens Vanthoor en Jan Heylen!

Zowel Vanthoor (GTD Pro) als Heylen (GTD) rijden momenteel aan de leiding in hun klasse. Vanthoor, die de KCMG Porsche deelt met Pilet/Olsen/Imperatori wordt wel op de hielen gezeten door de Pfaff Motorsports Porsche en de VasserSullivan Lexus RC F.

Jan Heylen doet het samen met Lietz/Robichon/Hardwick uitstekend met de Wright Motorsports Porsche en rijdt aan de leiding in GTD met ongeveer een minuut voorsprong op de #21 AF Corse Ferrari van Mann/Companc/Nielsen/Vilander.

Andere Belgen verging het minder goed. Maxime Martin moest de strijd vroegtijdig staken in zijn Heart of Racing Team Aston Martin GT3 na een incident met een een Mercedes-AMG GT3. Alessio Picariello is nog rijdende in de WeatherTech Porsche, maar na enkele technische problemen is de wagen teruggevallen tot P8 in GTD Pro. Hetzelfde verhaal voor Ugo De Wilde, die na enkele problemen als zesde rijdt in LMP3.

Vooraan gaat de strijd voor de algemene zege verder. De #5 JDC MillerMotorsports Cadillac DPi van Vautier/Westbrook/Duval/Keating vecht het momenteel uit met de #31 Whelen Engineering Racing Cadillac van Derani/Nunez/Conway, maar de verschillen in de top 4 zijn verwaarloosbaar. Alles is nog mogelijk, op naar een spannend slot!

(Foto ©: Porsche Motorsport)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws