24 Uur Daytona: Meyer Shank Racing wint, Vanthoor verliest overwinning in extremis

24 uur lang werd er geracet in Daytona. Uiteindelijk was het de Meyer Shank Racing Acura DPi die met Jarvis/Blomqvist/Castroneves/Pagenaud naar de algemene overwinning reed. Laurens Vanthoor verloor in extremis zijn leiderspositie na een extreem duel…

De Konica Minolta Acura van Taylor/Albuquerque/Rossi/Stevens eindigde tweede in DPi, voor de JDC Miller Motorsports Cadillac van Vautier/Westbrook/Duval/Keating. In LMP2 ging de zege naar de DragonSpeed Oreca met aan het stuur Lux/Defrancesco/O’Ward/Herta. Ugo De Wilde eindigde knap zesde in LMP2 met Muehlner Motorsports!

Drama voor Vanthoor

Het zag er lange tijd goed uit voor Limburger Laurens Vanthoor (KCMG Porsche). In het laatste halfuur vocht hij een duel voor de zege uit met Mathieu Jaminet in de Pfaff Motorsports Porsche. Er was meerdere keren contact tussen beide wagens, zonder daarbij over de schreef te gaan. De twee Porsche rijders wisselden de laatste twee rondes continu van positie. Vanthoor zag zijn zege in rook opgaan bij een ultiem manoeuvre op Jaminet. Daarbij verloor hij even de controle van de wagen en ging de Risi Competizione Ferrari (Pier Guidi/Calado/Serra/Rigon) hem nog in extremis voorbij. Een derde plaats voor Vanthoor, maar ongetwijfeld eentje met een zeer bittere nasmaak…

In GTD reed landgenoot Jan Heylen, na een perfecte race, naar de overwinning met Wright Motorsports Porsche die hij deelde met Lietz/Robichon/Hardwick. Een ongelofelijk knappe zege voor Heylen die de successen in de VS aan elkaar blijft rijgen. Alessio Picariello (WeatherTech Porsche) eindigde uiteindelijk achtste in GTD.

Het incident tussen Vanthoor en Jaminet

(Foto ©: Porsche Motorsport)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws