Goodwood FoS 2022: The Innovators – Masterminds of Motorsport

De nadruk zal liggen op de menselijke verhalen van technisch vernuft die altijd aanwezig zijn geweest in de geschiedenis van de sport, en een licht werpen op de toekomst, aangezien de visionairs van de autosport een essentiële rol spelen in het pionieren van nieuwe technologieën die van invloed zullen zijn op de volgende generatie van beweging en mobiliteit.

Het thema zal overal op het evenement terug te vinden zijn, van de auto’s en piloten die het op de iconische Goodwood Hill tegen elkaar opnemen, tot speciale gasten en interactieve displays op het terrein, waaronder verhalen van de partners van het festival en meeslepende tentoonstellingen zoals Future Lab en Electric Avenue.

Het Festival of Speed is al lang gevestigd als ’s werelds grootste viering van autosport en autocultuur, maar richt zich steeds meer op de toekomst – het biedt een blik op de technologie van morgen, tegen de achtergrond van de geschiedenis. We bevinden ons op een scharniermoment in de evolutie van mobiliteit, met elektrificatie, autonomie, persoonlijk vliegen en vele andere ontwikkelingen die een grote impact zullen hebben op de manier waarop we ons leven leiden.

Future Lab, dat in 2017 werd opgericht, is een uitstalraam voor deze en vele andere technologieën en presenteert ze op een toegankelijke, interactieve manier. Future Lab, dat voor het vijfde jaar terugkomt, presenteert opnieuw ‘Technologie voor een betere wereld’, met adembenemende exposanten uit de wereld van mobiliteit, robotica, luchtvaart, gezondheidszorg en meer.

Voortbordurend op het toekomstgerichte thema werd vorig jaar de ‘Electric Avenue – The Road to 2030′ gelanceerd, de nieuwe thuisbasis voor elektrische mobiliteit op het iconische auto-evenement. De innovatie achter de ontwikkeling van EV’s zal dit jaar opnieuw worden tentoongesteld als dé bestemming voor klanten om vragen te stellen aan de experts, de nieuwste EV’s te inspecteren en meer te weten te komen over de voordelen van het overstappen op elektrisch.

Nieuw voor 2022 is een speciale ervaring voor evenementbezoekers om achter het stuur te kruipen van een aantal opwindende EV-fabrikanten – meer details hierover zullen in de komende weken worden bekendgemaakt.

De hertog van Richmond: “Het thema van het festival dit jaar – ‘The Innovators – Masterminds of Motorsport’ – stelt ons in staat om enkele van de grootste verwezenlijkingen uit de geschiedenis te vieren en tegelijkertijd de nadruk te leggen op de evoluerende focus van het evenement op technologie van de toekomst. Net zoals race-innovaties zoals vierkleppenmotoren, monocoque-chassis en turbolading het heden en verleden hebben bepaald van de auto’s waarmee we in de echte wereld rijden, zo zullen elektrificatie, autonomie en andere nieuwe technologieën – waarvan de ontwikkeling wordt versneld door de witte hitte van de competitie – een ingrijpend effect hebben op de toekomst van persoonlijke mobiliteit. Het Festival of Speed is de enige plek ter wereld waar al deze verhalen op één plek samenkomen en waar het verleden, het heden en de toekomst op een unieke meeslepende, dynamische manier worden gevierd.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws