Alfa Romeo Tonale: La Metamorfosi

Alfa Romeo presenteert met trots de Tonale die een radicale evolutie inluidt bij Alfa Romeo. Ultramoderne technologie, software en elektrificatiesystemen zijn ontwikkeld om het DNA van Alfa Romeo te versterken, inclusief een scala aan innovatieve, klantgerichte diensten.

Alfa Romeo Tonale, automotive

Wereldprimeur: de Tonale is de eerste auto met een uniek digitaal NFT-certificaat (non-fungible token). Dit is gebaseerd op blockchain-technologie en certificeert de auto bij aankoop, waarna het certificaat zich verder ontwikkelt tijdens het gebruik en de verdere levenscyclus van de auto, met grote voordelen voor de restwaarde.

Alfa Romeo Tonale, automotive

Alfa Romeo bouwt de Tonale in Italië, in de vernieuwde ‘Giambattista Vico’-fabriek in Pomigliano d’Arco: een van de meest geavanceerde productiefaciliteiten in de auto-industrie.

Alfa Romeo Tonale, automotive

Connectiviteit van het hoogste niveau en geheel nieuw infotainmentsysteem ontworpen voor Over-the-Air-updates en integratie van Amazon Alexa. Met een gecombineerd beeldschermformaat van 22,5 inch zijn de twee Full TFT-schermen toonaangevend in deze klasse.

Alfa Romeo Tonale, automotive

Veiligheidstechnologie met Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) die autonoom rijden op niveau 2 mogelijk maken. Een op inzittenden gerichte interieuromgeving met nauwgezette aandacht voor detail en de hoogste kwaliteit.

State-of-the-art elektrificatie: unieke en exclusieve technische oplossingen, gecreëerd door Alfa Romeo om zijn DNA te versterken. Het doel: elektrificatie dient het merk en zijn DNA met de missie om de sportiviteit van Alfa Romeo voor de 21ste eeuw opnieuw uit te vinden.

Twee niveaus van elektrificatie – Hybrid en Plug-in Hybrid Q4 – ontwikkeld door Alfa Romeo voor de beste prestaties in zijn klasse.

De hybrideversie biedt een Alfa Romeo-waardige, geëlektrificeerde rijervaring met het debuut van een nieuw 48-volt hybride-aandrijfsysteem dat de wielen aandrijft, zelfs als de verbrandingsmotor is uitgeschakeld.

De 275 pk sterke Plug-in Hybrid Q4 met vierwielaandrijving biedt een volledig elektrische actieradius tot 80 kilometer (WLTP, stadscyclus). Dit is de krachtigste en efficiëntste versie in het aanbod van de Tonale.

Alfa Romeo Tonale, automotive

De orderboeken voor de exclusieve introductie-uitvoering ‘EDIZIONE SPECIALE’ openen in april.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws