Ieper toch weer WRC in 2022?

In de wandelgangen wordt meer en meer gewag gemaakt dat Ieper, na een succesrijke debuut op het hoogste vlak vorig jaar, in 2022 wel eens terug zouden kunnen opgenomen worden in het lijstje van rally’s meetellend voor het wereldkampioenschap.

De rally van Noord-Ierland, voorzien midden augustus, liet nu al weten dat ze door enerzijds organisatorische problemen en anderzijds de heersende pandemie, forfait zullen moeten geven. Dus is er een plaatsje vrijgekomen, dat weleens opnieuw mogelijk voor Ieper is.

Natuurlijk worden er in de wandelgangen heel wat namen genoemd om de vrijgekomen datum in te nemen. Zo onder andere het Italiaanse Monza, dat al twee jaar de finale van het WRC organiseerde, en bovendien de thuishaven is van WRC-sponsor en bandenfabrikant Pirelli. Maar de meeste rijders houden niet van een circuitrally. Ook proeven in Frankrijk, Duitsland en Tsjechië worden genoemd als mogelijke kandidaten. Voordeel voor Ieper is dat ze een heel goede indruk lieten in 2021, en dat de meeste piloten vol lof waren over het parcours.

“De wedstrijd die de plaats zal innemen op de vrije datum is nog niet gekend,” aldus Hugo Van Opstal, Media Manager bij vzw Superstage, de organisator van de Ypres Rally. “De beslissing zal op korte termijn genomen worden door de WRC Promotor. Zoals de geruchtenmolen laat vermoeden, zijn er verschillende kandidaten. Meer kunnen we op dit moment niet zeggen.”

Naar we konden vernemen zou de beslissing vallen net de voor de volgende WRC-manche, de rally van Zweden, verreden eind februari.

De Ypres Rally staat voorlopig gepland het laatste weekend van juni, en telde enkel mee voor het Belgisch rallykampioenschap.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws