Max Verstappen: ” Ik kan gewoon niet wachten”

De lancering van de RB18 vond plaats op de Red Bull Racing Technology Campus in Milton Keynes en werd door duizenden fans online gestreamd.

(Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Max Verstappen: “Ik voel me opgeladen en klaar om weer te gaan rijden, ik voel me goed en het is belangrijk dat je je fysiek zo goed mogelijk voorbereidt, zeker als er dingen veranderen door de wijzigingen in de reglementen. Wat de auto betreft, weten we niet precies wat we kunnen verwachten, dus ik ben benieuwd hoe de auto zich voor de eerste keer op het circuit gedraagt. De grootste aanpassing dit seizoen zal het nieuwe reglement zijn, we zullen wat tijd nodig hebben om aan de auto te wennen, het is niet zo dat je er gewoon in springt en het is een upgrade ten opzichte van vorig jaar. De rest is vrij simpel, ik voel geen extra druk dit seizoen, ik zal gewoon doen wat ik altijd doe omdat ik denk dat er geen reden is om anders te zijn. Nu kan ik gewoon niet wachten op dat eerste moment dat ik in de RB18 de pitstraat uitrijd.”

(Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Oracle R

Christian Horner: “Met de nieuwe reglementaire veranderingen dit jaar is de hele filosofie veranderd, wat betekent dat elk onderdeel anders is dan de wagen van vorig jaar. Het is een schone lei voor elk team. Tegen de tijd dat we aan de eerste race toekomen, zal de RB18 er niet meer uitzien zoals vandaag, de evolutie zal heel snel gaan naarmate het seizoen vordert. Het is een steile leercurve voor iedereen en het is een wedstrijd in ontwikkeling tussen de eerste en de laatste race. We geloven dat we een goede auto hebben voor 2022, de RB18 komt tot leven en het is fantastisch om hem vandaag te zien. Het team heeft een enorme inspanning geleverd en ik kijk ernaar uit om hem nu op de baan te zien. We zijn van plan om voort te bouwen op 2021, we hebben dit jaar nummer één op de auto en nu is het de uitdaging om dat te behouden en die titel met Max te verdedigen. De spanning en het harde werken in 2021 hebben het team echt gestimuleerd en dat betekent dat we in 2022 in topvorm zijn voor het komende seizoen.”

Foto: Getty Images Red Bull Content Pool (bron)

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws