Nelissen Historic Rally-Team in 2022

Na een inactiviteit van 6 jaar besloot Frank Jorissen toch om opnieuw het stuur zelf in handen te nemen: “Mijn laatste rally dat ik zelf achter het stuur zat was geleden van de sezoens-rally in 2016, en de laatste jaren door al die corona toestanden konden we enkel nog thuis in onze eigen bubbel ons bezig houden met onze auto’s, veel rally’s werden er toch niet gereden de laatste jaren. Net voor de Brexit toestanden begonnen heb ik in Engeland nog een originele Opel Ascona 400 kunnen kopen waarmee men nog de RAC-rally gereden had en die al jaren in een hoekje stond. Samen met, Jeff Mullens, al jaren vriend aan huis en mijn steun en toeverlaat in het rally gebeuren, hebben we dan besloten deze volledig te restaureren. Na enkele maanden sleutelen kwam het idee om eventueel samen te gaan rijden………de plannen van restaureren kwamen hierdoor in een stroomversnelling.

Willy Cools, CRS Motorsport werd gecontacteerd en ingeschakeld om een nieuwe motor te bouwensamen met Bosch tuning (de motor bouwer van de Mats BMW’s) werd de nieuwe krachtbron in de Ascona 400 gebouwd. CRS Motorsport zal ons ook ondersteunen tijdens de rally’s.Ondertussen is de wagen volledig klaar en het resultaat mag gezien worden denk ik, de wagen staat uiteraard terug in de Herwig Nelissen livery. Rally blijft voor ons een mooie hobby waar fun en finishen belangrijker is dan het resultaat.

Voorlopig starten we in de Haspengouw-rally, en natuurlijk ook de Sezoens-rally en East Belgium rallysamen met Jeff Mullens als Copiloot, ook voor hem zal het spannend worden aangezien dit zijn eerste BRC Histo is als co maar dat maakt het allemaal zo veel mooier…. “

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws