Unaniem enthousiasme voor de vier chronoritten

Na een eerste editie de snelle en technische parcours op iedereen indruk maakten zal de South Belgian Rally ook dit jaar, op zaterdag 19 maart, verbazen. Bij organisator DG Sport verkoos men om de kaart van de continuïteit te trekken… en tegelijk grondig te vernieuwen! Het resultaat zal hoogstwaarschijnlijk in de smaak vallen, met drie lussen van vier chronoritten, goed voor 150 kilometer tegen de klok, en dat in alle categorieën!

De grootste nieuwigheid in de South Belgian Rally 2022 wordt de intrede in Bouillon. De stad wou immers heel graag de rally op haar grondgebied ontvangen. “Daarvoor hebben we de indeling van het parcours aangepast”, stelt Bernard Herman, verantwoordelijke voor het parcours. “De lus start nu met de KP van Cornimont, die deels de vorig jaar fel gesmaakte proef van Oizy overneemt. Dan volgt een snelle en technische proef, met finish aan de voet van het kasteel van Bouillon. Een prachtige setting, die ook als decor zal dienen voor een regroup, wat meteen heel wat mensen op de been zou kunnen brengen.”

South Belgian Rally

Daarna volgt er nog een nieuwigheid van de editie 2022: een proef van 17,7 kilometer, één van de langste van de wedstrijd, langs Noirefontaine en de beroemde kapel van Buhan, met finish aan Fays-les-Veneurs, op het grondgebied van Paliseul.

South Belgian Rally

De laatste chronorit, Bellefontaine, die bestaat onder andere uit een gladde afdaling, voor de klim richting Petit-Fays en de beroemde klimkoers van Vresse-sur-Semois, die als afdaling zal worden gebruikt. Een heel natuurlijke proef, waarmee de mensen van de gemeente Vresse heel erg in de wolken zijn.

“Geven we nog mee dat de deelnemers in VHRS ook het hele parcours zullen afwerken, dus ook drie lussen van vier chronoritten”, besluit Bernard Herman. “Bij DG Sport bestaat de wil om van de South Belgian Rally een heel typische rally te maken, anders dan andere wedstrijden in de regio, en ik ben er van overtuigd dat de spéciales helemaal aan de uitstraling van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship zullen beantwoorden.”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws