Xavier Dekeyser en Nele Tassaert klaar voor tweede seizoen

Vandaag stelden Xavier Dekeyser en Nele Tassaert de nieuwe livery voor van de Renault Clio waarmee ze ook dit jaar de start zullen nemen.

Het XT team beleefde vorig jaar zijn vuurdoop en voor hen was het vooral kennismaken met de wagen en de verschillende wedstrijden.

Nele Tassaert: “2021 was voor ons een sprong in het ongewisse op het gebied van rally, een sprong met heel veel vraagtekens en uitdagingen. Komt daarbij dat we niet niet onmiddellijk het gemakkelijkste parcours hadden uitgekozen. We zijn begonnen met de Monteberg, daarna onmiddellijk de hel van Nederland, nl. de GTC Rally gevolgd door de Omloop Van Vlaanderen, de Hemicudarally, de Sezoensrally, de Condroz, de 6 uren van Kortrijk om af te sluiten met de Spa Rally. We waren telkens de nieuwelingen, maar we bleven er wel voor gaan. Elke rally is anders en daardoor hebben we het afgelopen jaar enkel maar geleerd en ervaring opgedaan.”

“Voor de livrei van de wagen hebben we deze keer hulp ingeroepen van Abstraxi, namelijk Zbigniew Malczyck, die een volledig nieuw ontwerp heeft gemaakt,” aldus Nele. “Q-Grafix heeft de wrapping uitgevoerd. De basis bleef, namelijk de X en de kleuren van onze firma’s, zwart en groen van Betonwerken Dekeyser en blauw en rood van Immo Tassaert.  We wilden onze Renault Clio meer agressie laten uitstralen, maar met behoud van onze eigenheid en kleuren. Maar ook en vooral moesten onze sponsors mooi in het oog springen.”
 
Het programma van Xavier en Nele (onder voorbehoud) voor dit jaar bestaat uit negen rally’s in het BRC (Haspengouw, South Belgian, TAC, Wallonie, Sezoens, Ieper, de Omloop, East Belgian en de Condroz), drie rally’s in de VAS (ORC Canal Rally, Aarova en Kortrijk) en ook eentje in Nederland (GTC).

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws