Succesvolle eerste tests van de Porsche LMDh-prototype

De nieuwe Porsche Penske Motorsport LMDh-prototype heeft zijn eerste test op een internationaal podium met vlag en wimpel doorstaan. Op het Circuit de Catalunya legde de wagen de afgelopen dagen meer dan 2.000 kilometer af. De focus van de testritten lag uiteraard bij de setup van de systemen, de ontwikkeling van de banden en het optimaliseren van de interactie tussen de V8 Turbo-motor en de hybride elementen zoals voorgeschreven door de reglementen.

Porsche, Porsche LMDh, test Barcelona

Aan het stuur van de 500kW (680pk) sterke Porsche LMDh-prototype zaten tijdens de testdagen de Braziliaan Felipe Nasr en de Amerikaan Dane Cameron, beide fabrieksrijders voor het merk.

Porsche, Porsche LMDh, test Barcelona

De succesvolle tests in Barcelona waren dan ook een enorm belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van de wagen. Tijdens de eerste testsessie op het eigen circuit in Weissach was het van cruciaal belang om een stevige basis te vormen. In Spanje werd de volgende stap gezet, zijnde de endurance runs, de setup en ook belangrijk, de communicatie tussen alle betrokken partners. Er waren immers meer dan 70 mensen van Porsche, Penske, Michelin, Multimatic en nog wat anderen bij de tests betrokken.

Porsche, Porsche LMDh, test Barcelona

Porsche zal nu de verdere ontwikkeling van de wagen voortzetten op diverse circuits in Europa en Noord-Amerika. In het najaar wordt de wagen gehomologeerd. De eerste race van de Porsche LMDh zou dan volgend jaar in januari de 24 Hours of Daytona moeten worden.

Foto’s met dank aan Porsche.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws