Silver Arrow is terug bij Mercedes

Mercedes-AMG Petronas F1 Team heeft de W13 voorgesteld waarmee ze 2022 ingaan.

Aan het stuur van de W13 zit de meest succesvolle coureur van de sport, zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton, samen met zijn Britse landgenoot en Mercedes Young Driver Programme-afgestudeerde George Russell, die in zijn vierde jaar in de F1 debuteert voor het Mercedes-AMG-team.

Lewis Hamilton gaat het seizoen 2022 in met 103 overwinningen, 103 pole positions en 182 podiums terwijl hij streeft naar een record achtste World Drivers ‘Championship.

Mercedes-AMG F1 W13 E Performance Launch – Steve Etherington

Toto: “Ik heb hem nog nooit zo vastberaden gezien. Lewis is de beste coureur ter wereld, en hij krijgt in George gezelschap van een van de slimste en meest veelbelovende van hun generatie. Ik twijfel er niet aan dat we een omgeving van partnerschap tussen de twee kunnen creëren, van productiviteit om deze nieuwe auto te ontwikkelen die essentieel zal zijn, met behoud van een gezonde competitie die hen en het bredere team zal motiveren.”

George Russell sloot zich begin 2017 aan bij het Mercedes Young Driver Programme, na een indrukwekkende staat van dienst in de juniorcategorieën, waarbij hij datzelfde jaar GP3-kampioen werd. Tijdens de winter was hij regelmatig op de basis van het team in Brackley, waar hij opnieuw kennismaakte met een aantal bekende gezichten.

Toto: “George gaat gewoon door met zijn werk. Ik weet dat hij een goede trainingswinter heeft gehad en we hebben hem in de fabriek aan het werk gezien, in de simulator en met zijn engineers. Dit team is altijd zijn thuis geweest en daarom is de overgang naar het rijden voor ons heel soepel verlopen.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws