Benjamin Paque vervoegt het team CLRT

Hij wordt 17 over goed een maand en maakt deel van de Belgische autosportbeloften uit. Benjamin Paque kiest daarbij de weg van de geleidelijkheid om zoveel mogelijk ervaring op te doen. In 2022 opteert hij voor het Franse team CLRT van Come Ledogar om aan de Porsche Sprint Challenge France en enkele manches van de Ultimate Cup Series deel te nemen en dat alles met een Porsche 992 GT3 Cup! En dat met als uiteindelijk doel de Porsche Carrera Cup France… 

Hij behoort tot de ‘circuit’ revelaties van het seizoen 2021, met onder meer sterke prestaties in de Porsche Sprint Benelux, waar Benjamin Paque de titel greep in de categorie voorbehouden aan de Porsche Cayman. Ook in de VW Fun Cup, de Hundred Series by BGDC en in Belcar liet hij mooie dingen zien! Hij rondde dat mooie seizoen met enkele testen af, waarmee hij meteen ook het vervolg van zijn carrière wilde voorbereiden. Dat vervolg loopt via het Franse team CLRT van Come Ledogar, met als uiteindelijk doel een deelname aan de Porsche Carrera Cup France in 2023…

We willen geen stappen overslaan en het niveau van de Carrera Cup France is dusdanig hoog dat een jonge rijder zonder ervaring misschien wel wat te kort komt”, is Benjamin realistisch. “Mijn vader en ik hebben lang met Come Ledogar gepraat en we hebben geopteerd voor een voorbereidend programma. In 2022 gaan we zoveel mogelijk uren in een Porsche 992 GT3 Cup slijten.”

Dat programma is er één dat bestaat uit goede leerscholen, zoals de Porsche Sprint Challenge France, die circuits als Lédenon, Dijon, Val de Vienne, Magny-Cours, Paul Ricard en Le Mans aandoet, maar ook diverse manches van de Ultimate Cup Series. Voor iedere meeting zal Benjamin ook twee testdagen afwerken, om zo de nodige kilometers te vergaren aan het stuur van een wat nog steeds een mythische GT-wagen is.

Benjamin zal ook deelnemen aan de Franse Fun Cup en de 25 Uur VW Fun Cup in Francorchamps, steeds met CG Racing.

We zullen op in de loop van het seizoen de balans opmaken en als die balans positief is, dan zit een eerste deelname aan de Porsche Carrera Cup France in het tweede deel van het seizoen er misschien in”, vervolgt Benjamin. “Maar het belangrijkste is om dit seizoen ieder raceweekend progressie te boeken, om zo de 992 GT3 Cup perfect onder de knie te krijgen.”

Getuige de motivatie en de drive van de jonge rijder, zal hij begin maart ook deelnemen aan een stage van Porsche in Megève, waar 13 jonge autosporttalenten aanwezig zullen zijn. Op het menu staan conditietrainingen, mentale coaching, stressmanagement en heel wat andere zaken. Hij wil zo het seizoen zo goed mogelijk aanvatten. Benjamin zet echter ook zijn schoolcarrière verder en hij werkt zijn vijfde jaar middelbaar in Tongeren af om zo goed mogelijk tweetalig te zijn. Bovendien maakt hij ook werk van zijn kennis van het Engels. De toekomst is nu….

Foto boven: FB Benjamin Paque

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws