ELMS keert terug naar Monza

De ‘European Le Mans Series’ hebben een wijziging in hun kalender aangebracht. Voor de derde manche van de ELMS, in het eerste weekend van juli, wordt er niet geracet op de Hungaroring in Hongarije maar wel op de Autodromo Nazionale di Monza in Italië.

Door deze wijziging bezoekt het kampioenschap met de ‘4 Hours of Imola’ en nu dus ook met de ‘4 Hours of Monza’ Italië bijgevolg twee keer.

“Spijtig, maar de race in Hongarije kan niet doorgaan en dit omwille van het feit dat er niet aan de voorwaarden van het contract kan worden voldaan, voornamelijk door de lokale wetgeving en de daarmee gepaard gaande beperkingen,” aldus Frederic Lequin, CEO van Le Mans Endurance Management.

In het laatste weekend van september, met de race op zondag 25/09, komen de European Le Mans Series naar het circuit van Spa-Francorchamps.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws