Goede start van Chris Dobbelaere in 2 WD Trophy

Ook het West-Vlaamse duo Chris Dobbelaere en Jochen Vandersarren trokken afgelopen weekend naar de rally van Haspengouw. Dit in het kader van de nieuwe 2 WD Trophy. Co-piloot Jochen Vandersarren doet ons het wedstrijdverhaal.

“Het rallyjaar 2022 werd dus op gang getrapt in de Haspengouw Rally.

Na een last minute overeenkomst kwam ik aan de start met Chris in zijn Opel Kadett GT/E. Dit in functie van zijn campagne in het BRC – 2WD Trophy.

In het begin van de wedstrijd was het vooral een kwestie van terug ritme op te doen, na toch een pauze van 2,5 jaar voor Chris. Zijn laatste koerskilometers dateren dan ook van de Shakedown van de Omloop 2019 in Slypskapelle…

Stelselmatig werd het ritme omhoog getrokken en begonnen de automatismen terug te komen. Ook de diversiteit van de verschillende banden van het conventionele type werd uitvoerig getest en geanalyseerd. Dit is natuurlijk van groot belang voor het gedrag van de rallywagen, wat natuurlijk de essentie is.

Deze rally werd dan ook, zoals vooraf ingepland, als een test op ware grootte gezien. Dit om meer kennis van de banden te verkrijgen, ritme op te bouwen en een bewijs te hebben dat de wagen nog altijd betrouwbaar is, na het pechjaar van 2019.

Aangezien het parcours er dan ook modderig bij lag, was het ook al snel duidelijk, dat een achterwiel aangedreven wagen niet het ideale wapen was om de nodige Clio’s weerwerk te bieden.

Na een leerrijke wedstrijd werd dan ook beslag gelegd op een 6e plaats binnen het 2WD Trophy verhaal en een eerste puntenwinst van het jaar.

Graag willen we dan ook het VADA-Racing team bedanken voor de vlekkeloze service en gekende ambiance.”

Volgende afspraak tijdens de TAC Rally voor het team Dobbelaere-Vandersarren, de thuiswedstrijd van zowel Chris als VADA-Racing.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws