Kurt Boone goed voor top-12 met ‘oude’ Mitsubishi

Heel wat West-Vlamingen zakten afgelopen weekend af naar de seizoensopener van het BRC, de rally van Haspengouw. Zo kwam Autostal Atlantic met een fikse delegatie aan de start. Eén van hun pionnen was Kurt Boone, samen met co Jurgen Cailliez, in een Mitsubishi Lancer.


“We hadden geen te best gevoel tijdens de shakedown”opent Kurt Boone. “Het had net enorm geregend en bovendien was het drie jaar geleden dat ik nog gereden had met mijn ex Evo 6. Tijdens de testrit brak dan nog de lange aandrijfas, waardoor het testwerk direkt gedaan was. En we meteen mochten gaan sleutelen aan onze bolide. Maar we kregen alles tijdig klaar en stonden zaterdagmorgen aan de start van deze eerste BRC-manche.

Ik had gemikt op een top-20 plaats en we zijn uiteindelijk als twaalfde afgevlagd, met als extraatje 2de in de klasse NCE, na een ongenaakbare Jonas Langenakens. En dat met een 22 jaar oude Mitsubishi, zonder sequentiële versnellingsbak, en op gewone benzine. Om zo te kunnen wedijveren tussen al het aanwezige topmateriaal, moesten we wel het onderste uit de kan halen.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws