Mike Callens klaar voor VAS-seizoen

In Oostnieuwkerke werd de nieuwe livery van de Opel Manta i240 van Mike Callens voorgesteld. Het was de laatste jaren erg stil rond hem.
“In 2020 en ’21 kwamen we inderdaad niet aan de start. Grotendeels door de heersende pandemie, waardoor we de ene na de andere wedstrijd geannuleerd zagen. Bovendien had ik het op professioneel vlak heel druk, zodat de keuze om niet te rijden vlug gemaakt was. Toen besloot ik om onze Manta aan een grondige revisie te onderwerpen en alles klaar te stomen voor het komende seizoen.

Ik blijf trouw zweren aan dit model, waarmee ik al rij sedert mijn debuut in 2006. Eerst met een Manta B, sedert 2014 met de i240. De Manta was enkele jaren terug op regionaal vlak een echte topwagen, en ik was altijd een groot supporter van de Opel Manta 400, die ook op nationaal en internationaal vlak hoge ogen gooide.

In onze ‘kalmere’ periode hebben we vooral de ophanging aangepast, met regelbare schokdempers, en ook de wegligging werd onder handen genomen. Zonder natuurlijk de nieuwe ‘look’ te vergeten.

Dit jaar ga ik voor de meeste VAS-proeven, dus alle manches in West-Vlaanderen, aangevuld met Kasterlee. Daarvoor doe ik beroep op twee co-piloten, namelijk Graziano Staelens en Jamie Depoorter, twee nieuwkomers.”

“Dit komt er van als je Mike Callens als buur krijgt” lacht Graziano Staelens. “Ik had altijd al interesse in de rallysport, en wilde hier wel eens van proeven. Met Mike ga ik nu een drietal wedstrijden afhaspelen, te beginnen binnen een paar weken met de rally van Moorslede. Het zal vooral nog werken zijn aan de verstandhouding binnen de wagen. Voor mij is alles nieuw, en voor Mike is het toch ook al twee jaar geleden dat hij nog ergens aan de start verscheen. Maar we hebben er het volste vertrouwen in.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws