RACB Mcup maakt zich klaar voor de South Belgian Rally

Amper drie weken na de openingsmanche in de Haspengouw Rally trekt het Belgian Rally Championship richting Vresse-sur-Semois voor de South Belgian Rally. Ook de M Cup nam deze rally met typische snelle wegen weer op in de kalender, na de lovende reacties van de piloten over het parcours vorig jaar. Naast de Rally1 Ford Puma WRC, 18 Rally2 wagens en een resem GT’s starten er in totaal ook 9 M Cup teams.


Het was in deze rally dat Loic Pirot zich vorig jaar liet opmerken, toen hij in strijd voor de overwinning met Franky Boulat met mechanische pech moest opgeven. Beide heren staan weer aan de start, dus hou hen zeker in het oog in de strijd voor de overwinning. En aangezien de winnaar van de Haspengouw Patrick Diels niet van de partij is, zit de kans er ook dik in dat éé van deze heren straks de leiding in het kampioenschap van hem zal overnemen.

Loïc Pirot - Rally van Haspengouw 2022
Loïc Pirot – Rally van Haspengouw 2022


We verwachten ook een strijd voor het podium tussen enerzijds Philip Lommers, die een zeer sterke Haspengouw reed maar niet beloond werd voor die prestatie, en anderzijds Wim Muilwijk. Wim tikte de eindmeet als vijfde aan in de Haspengouw en zou maar al te graag beter doen in de South Belgian Rally. Wim is trouwens niet de enige M Cup deelnemer met een buitenlandse nationaliteit, want ook de Duitser Johannes Kessel komt proeven van onze M Cup met zijn Compact. We kijken dus uit naar zijn performance.

Wim Muilwijk - Rally van Haspengouw 2022
Wim Muilwijk – Rally van Haspengouw 2022


Verder komt ook Criterium kampioen Frederik Vandeloock zijn leerschool met zijn nieuwe bolide vervolgen. In Haspengouw had hij letterlijk geen meter met de wagen gereden. Met ondertussen één rally in de wielen zullen zijn tijden ongetwijfeld stelselmatig verbeteren. Kevin Theuwissen en Dany Claesen waren ook de pechvogels die de strijd in de Haspengouw moesten staken, zij hopen uiteraard om ditmaal wel de eindmeet te halen en liefst nog met een mooie eindklassering. En tenslotte verwelkomen we ook Nicolas Blerot, die voor het eerst de M Cup komt ontdekken met zijn BMW 325.


Succes en alle teams voor de tweede van de 2022 M Cup! Persbericht RACB MCup

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws