14/15 voor de Puma van Serderidis en Miclotte

Het moet zowel voor de organisatie als voor de toeschouwers en vermoedelijk ook wel voor het gros van het deelnemersveld een hele belevenis geweest zijn. Een heuse Ford Puma Hybrid Rally1-wagen aan de start van een ASAF-rally hebben, dat is niet iedereen gegeven. De eer viel afgelopen zondag de 53ste Rally van Hannuit te beurt dankzij de deelname van de 58-jarige zakenman Jourdan Serderis en diens co Frédéric Miclotte.

Jourdan Serderidis, Fred Miclotte, Ford Puma

14 op 15

Vijf klassementsproeven (Orp, Wansin, Cras-Avernas, Ciplet en Avin) dienden elk drie keer gereden te worden. 15 kp’s dus en daarvan wisten Serderidis en Miclotte er maar liefst 14 op hun naam te schrijven, wat in feite logisch te noemen is. Enkel tijdens de eerste kp van de tweede lus, de proef van Orp, was de Deen Kenneth Madsen, genavigeerd door Mette Felthaus, twee seconden sneller.

Rallye de Hannut, Kenneth Madsen

Aan het eind van de rally had het duo in de Puma 2m18s over op Madsen/Felthaus in de Peugeot 208 T16 en 3m27s op Cédric Hubin die in de Skoda Fabia R5 genavigeerd werd door Jerome Riguelle.

Jacob Madsen man van de rally

Net buiten de top drie eindigde de Fransman Christian Guillemin, in zijn Porsche 997 GT3 genavigeerd door onze landgenoot David Segers op een vierde plaats. Maar de verrassing van de rally daar in Hannuit was toch wel de Deen Jacob Madsen met Line Nedergaard in het rechterstoeltje die in een Peugeot 208 Rally4 tal van snellere wagens het nakijken gaf. Jacobs Madsen werd vijfde.

Rallye de Hannut, Jacobs Madsen

Henri Schmelcher met Katleen Ombelet (Porsche 991 GT3), Johnny Vanzeebroeck met Nicky Vandepoel (Mitsubishi Lancer Evo X), Jonathan Wiart met Denis Burlet (Ford Fiesta R5), Jan Petersen met Andersson J. Kvick (Peugeot 208 T16) en Kevin Humblet met Laurent Delvaux (Citroën DS3 R3T Max) besloten de top 10.

De uitslag van de ’53ste Rallye de Hannut 2022′ kan u hier terugvinden.

Ook RallyandRaces fotograaf Nikos Tsaknias (ook met Griekse roots) was in en rond Hannuit aanwezig. Zijn album is binnenkort te bekijken op onze fotosite. Een voorsmaakje kan u al terugvinden op onze facebookpagina.

Rallye de Hannut
Rallye de Hannut
Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws