Hyundai Motorsport maakt line-up WRC2 bekend

Ook in 2022 zal Hyundai Motorsport twee Hyundai i20 N Rally2-wagens inzetten in het FIA World Rally Championship (WRC2). Zeven events staan er op het programma, te beginnen met de Vodafone Rally de Portugal van 19 tem 22 mei 2022. Ook Italië, Estland, Finland, Griekenland en Spanje staan op de agenda.

Teemu Suninen

Aan het stuur van een eerste Hyundai zien we de Finn Teemu Suninen terug. Hij wordt genavigeerd door Mikko Markkula. “Ik ben erg enthousiast om opnieuw samen te kunnen werken met Hyundai Motorsport en om een volledig seizoenen WRC2 te kunnen rijden. Wat mij ook enorm aantrok was de mogelijkheid om regelmatig te kunnen testen en zo een rol te kunnen spelen in de verdere ontwikkeling van de wagen,” besluit Teemu.

Fabrizio Zaldivar

Na in 2021 zeven wedstrijden in WRC3 te hebben gereden maakt de 21-jarige Paraguayaan Fabrizio Zaldivar de overstap naar WRC2 waar hij net als vorig jaar genavigeerd zal worden door Carlos del Barrio, voormalig copiloot van Dani Sordo. “Dit is tot dusver toch wel het belangrijkste moment uit mijn carrière. Deel uitmaken van een fabrieksteam en toegang hebben tot een schat aan ondersteuning en ervaring is een droom die werkelijkheid wordt. Mijn doel? Consistent presteren in elke rally,” aldus een vastbesloten Fabrizio.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws