Een volledig seizoen voor Car-Pass LRE by DRM in 2022

Het verhaal duurt nu al meer dan tien jaar. Al meer dan een decennium lang is Car-Pass een naam die klinkt als een klok in het landschap van de VW Fun Cup powered by Hankook. De vzw, die zich dagelijks inzet voor de bescherming van de koper en de legale praktijken van de handel in tweedehands auto’s door het bestrijden van kilometertellerfraude, is een hoofdrolspeler in de Biplace-categorie, waar klanten en genodigden de wedstrijd van binnenuit kunnen ontdekken.

Na een gedeeltelijk programma in 2020 en 2021, staat de #365 Car-Pass LRE by DRM aan de vooravond van een volledig seizoen in het kampioenschap voorbehouden aan de populaire racekevers. De wit-groen-gele bolide is een vijfvoudige kampioen bij de Biplaces en mikt op een zesde titel in 2022. “We zijn er inderdaad het hele jaar bij”, glimlacht Miguel Coppieters, vanaf het eerste uur de bezieler van het avontuur bij Car-Pass. “Het is echt een plezier om voltijds aan de start te staan in de VW Fun Cup, na de voorbije maanden tijdens talrijke races verstek te hebben gegeven. Nu de gezondheidsmaatregelen gelinkt aan de Covid 19-pandemie versoepeld zijn, zijn we in staat om veel eenvoudiger passagiers te ontvangen, wat voor ons een opluchting betekent. Klanten en genodigden meenemen in het hart van de wedstrijd is uniek ter wereld en typisch voor de VW Fun Cup. Dat moet zo toegankelijk mogelijk blijven.”

Aan het stuur vinden we gekende gezichten voor Car-Pass en DRM Motorsport. Miguel Coppieters, Philippe Reynens en Gauthier Engisch, de afgelopen jaren drie auteurs van de titels van de #365, tekenen eens te meer present en worden vergezeld door Stéphane Lémeret voor het leeuwendeel van de races. Ze zullen echter ook een nieuwe teamgenoot ontvangen die ze bijzonder goed kennen. “We worden versterkt door Philippe Denis, die vorig jaar op de #199 uitkwam”, onthult Miguel. “We kennen hem erg goed, want in het verleden was hij een van onze tegenstanders in de Biplace-categorie aan het stuur van de #361. Bij de zoektocht naar nieuwe rijders, viel ons oog meteen op hem en op zijn ervaring, zijn snelheid en goed humeur. Met zijn versterking, hopen we een hoofdrol te spelen bij de Biplaces en, waarom niet, een zesde titel veroveren in de VW Fun Cup powered by Hankook.”

Afspraak op 19 en 20 maart op het Circuit Jules Tacheny de Mettet om niet alleen de #365 Car-Pass LRE by DRM, maar ook de andere wagens van DRM Motorsport in actie te zien!

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws