Ferre Demyttenaere en Jens Alleweireldt tevreden over debuut

De eerste short rally van Moorslede was tevens ook de eerste rally van Ferre Demyttenaere en Jens Alleweireldt.
Na enkele testritten op Mettet werd besloten om voor onze eerste rally de BMW te huren bij Stefaan Vanneste (SVA Autosport).

“Vooraf was ons doel om de rally, zonder schade, door te komen maar wel ervaring op te doen en onze tijden te kunnen verbeteren doorheen de dag.

Zondagochtend gingen we voorzichtig van start. Het parcours was glad en we wilden progressie maken. Een klein uitstapje in de velden op de tweede KP was een waarschuwing maar we konden verder zonder schade.
Bij de tweede lus viel er wat regen waardoor het parcours echt glad was. De derde KP werd geannuleerd en op de vierde kp reden we voorzichtig. Enkele remzones verrasten ons toch maar we kwamen heelhuids aan.

In de namiddag kwam de zon er opnieuw door en konden we ook beginnen genieten. Het vertrouwen groeide. De samenwerking werd steeds beter en we amuseerden ons.
De eerste lus in de middag konden we met vertrouwen aanvatten. Na de derde lus kwamen we optimaal terug in de service. De laatste lus vatte we aan met het volste vertrouwen. We wilden aankomen, maar zeker ook presteren. We haalden alles uit de wagen en toonden potentieel. Na de finish van de laatste KP waren we heel enthousiast. We hadden ons geamuseerd en tegelijk ook snel gereden.

Een rekenfoutje, in de ochtend van de co-piloot zorgde ervoor dat we tijdstraf hadden, maar resultaten waren ondergeschikt op onze eerste rally.
We leerden gedurende de dag beiden veel bij, dit op een mooi parcours. We konden er ook van genieten, en dat was onze eerste doelstelling.

Op het eind van de rally stonden we 66ste algemeen en 39ste in Divisie 3. We zijn hier best tevreden over voor ene debuut, en kijken met plezier terug op deze dag. Er komt zeker nog een vervolg maar dit wordt nog aangekondigd op onze sociale media.

Via deze weg willen we zeker ook Stefaan Vanneste bedanken voor het vertrouwen en Philcars voor de service tijdens de rally. Ook onze sponsors willen we bedanken voor hun steun.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws