Xavier Dekeyser: op naar een spannende TAC-rally

Ook Xavier Dekeyser en Nele Tassaert trokken met hun Renault Clio naar de South Belgian Rally voor hun tweede wedstrijd van het seizoen. Co-pilote Nele Tassaert doet ons het wedstrijdverhaal.

“South Belgian leek min of meer een streetrace te worden, door de enorm snelle klassementsproeven. Opnieuw een heel nieuw parcours voor ons maar we hadden besloten om vooral te genieten en niet te zorgen voor een mechanische breuk.

De Shakedown was een goede test om wat voeling met deze rally te krijgen. We hebben veel plezier gemaakt tijdens de regroups met Jeroen Catelin en Vitalii Antonov, die ook met hun Clio van de partij waren.

We weten dat er nog op veel punten moet gewerkt worden, maar wat belangrijk is dat we vooral weer nieuwe zaken hebben opgestoken, die we in de volgende rally’s kunnen gebruiken. De passages gingen vlot, geen enkele uitschuiver gemaakt en blij met algemeen een 49ste plaats en een 2de stek in de klasse.

Het was een harde en snelle rally, waar we van begin tot einde het kopje erbij moesten houden, want een foutje kon al vlug het einde van de rally betekenen. Het schitterend weer, het mooie decor en ons eindresultaat maken van deze rally weer eentje om in te kaderen.

De volgende is TAC Rally waar we ook voor de eerste keer zullen meerijden in de Clio Trophy… wordt voor ons heel spannend !!”

Foto: Met dank aan Sophie Reginster

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws