De 1000 Km van Zolder op zaterdag 26 maart

De aftrap voor het seizoen van de 100 Series by BGDC 2022!

Na een lange winterpauze komen de bolides van de 100 Series by BGDC op zaterdag 26 maart eindelijk terug uit hun garages. Het is in hartje Limburg, op het circuit van Zolder, dat de competitie voor 2022 van start gaat. Op het programma staan de Terlaemen 200. En het startveld flirt met de 40 wagens. Er zal dus gereden worden…

In deze week met lente-allures herneemt de circuitcompetitie in België zijn rechten. Na de Fun Cup op Mettet, zullen de 100 Series by BGDC, de 2CV Racing Cup en de C1 Racing Cup de paddock in Zolder vullen. In de rangen van de Belgian Gentlemen Drivers’ Club een fel verwachte start van het seizoen aangezien zij een uitgebreid startveld zullen hebben. Onder de nieuwigheden voor dit seizoen is er de komst van Pascal Vanhullebusch als wedstrijdleider. Aan hem dus de taak om deze talrijke en al even enthousiaste meute onder controle te houden…

Zoals de traditie het wil zullen de bolides van de Divisies 3 en 4 de top van de tabellen monopoliseren. Dan denken we natuurlijk aan de beide MARC Cars van Australische origine: de Focus V8 #2 van Raphaël van der Straten (die vergezeld wordt van de jonge kampioen in de Ford Fiesta Sprint Cup, Nathan Vanspringel) maar ook de BMW V8 #66 van de gekende rallyman Chris Van Woensel en zijn kompanen Dirk Mertens en Maurits Van Egdom.

Deze twee bolides met de welklinkende mechaniek zullen de degens kruisen met een meute (en de term is hier helemaal op zijn plaats) aan Porsche Cayman. Dit reptiel uit de fabrieken in Stuttgart is ondertussen de meest talrijke bolide geworden in de 100 Series! En deze Cayman zijn niet alleen talrijk, ze worden ook nog bestuurd door goede rijders met Denis Vanmol en Marc-Olivier Van Oppens (#16), Rolph Lietart en Jarne Geussens (#15), Amaury Bonduel en Alfredo Hernandez (#28), Maarten en Mees Roos (#11), Ferhat en Evren Yondem (#12), Didier Rousseau en Nicolas Vandierendonck (#35) en ook nog Koen De Witte en Paul Geeris (#982).

Twee andere Porsche vervolledigen dit contingent aan ‘dikke’ auto’s, en dat zijn de 996 GT3 Cup #996 van de Nederlanders Johan en Michael Van Peperzeel, en vooral de 992 GT3 Cup #992 van die andere Nederlanders: Thijs Heezen en een zekere Jos Menten, die men zich nog herinnert van zijn exploten aan het stuur van overkrachtige GT’s nog niet zo lang geleden. Dat belooft dus…

Wat kunnen we zeggen over de Audi… R8 die op het laatste moment is ingeschreven door Michaël Mazuin, die samen met zijn zoon Louis en een zekere Maxime Soulet aan het stuur zal zitten? De auto met de vier ringen komt uit in de X-klasse, waarover waarschijnlijk veel zal gesproken worden…

De Divisie 2 zal niet de toerist uithangen

Het is weer een rijk gevulde Divisie 2 waar een handvol aan toerwagens de beruchte Klasse E uitmaken. Zij zullen het niet nalaten de boel op stelten te zetten in het peloton van de GT wagens, zeker over de langere duur van de wedstrijd. In de eerste plaats betreft het hier de Peugeot 308 #23 van Caren Burton, Damien Dussoul en Lucas Waltermann, de Cupra #25 van Yardy Hoogwerf en Steven Teirlinck, de Cupra #43 van Gunther en Maxim Van den Hove, bijgestaan door Wim Bradt, de Seat Leon #444 van Manfred Verbeke en Denis Smets, en ook de Peugeot RCZ Cup #421 van Fabrice Massin en Pierre Léonard!

De Klasse F wordt een treffen tussen gekende wagens als de BMW M3 #39 van Roland Van Asch, Jef Van Mechelen en Johan De Kerpel, de BMW M3 #72 van Olivier Herstens en Francis Sébastien, de BMW Z4 #94 van André en Guillaume Patze, evenals de Seat Leon Supercopa MK2 #27 van Eric De Boeck en Jean-Luc Peigneur…

Een grote toevloed in de Divisie 1

De Divisie 1 kent een duidelijk succes met een Klasse B waar het er opnieuw naar uitziet dat het een jacht zal worden op de Vauxhall Astra Coupé #777 van Guy Katsers en Philippe Ménage. De jacht zal geleid worden door de Renaults Clio Cup #37 van Hervé Deger, François Jeukenne en Jérôme Heinen, de #88 van Nicolas Busschaert en Nicolas Van Zandycke, de #96 van Yvan Muller (die dus de 200 minuten op zijn eentje zal doorstaan!), de #510 van Patrick Asnong, Michaël Divoy en Fred Faucon, en ook de #659 van Philippe Ramaekers, Olivier Debroux en Romain Pasteels! Maar opgelet ook voor de Honda Civics, die eveneens talrijk aanwezig zijn. Er is een te duchten Type R #99 van de Britten Ricky Coomber en Mark Simmons, maar er zijn ook de meer conventionele exemplaren als de #6 van Patrick Van Billoen en Navric De Laet, en de #53 van Christian Franken en Alain De Coninck.

In de Klasse A, gaat Marco ‘Iron Man’ Van Belle van start voor een nieuw rondje autosport op zijn Honda Civic, die vanaf nu getooid gaat met het nummer #13. Hij is vastberaden het beter te doen dan de Honda Civic #18 van Jean-Didier Ronveaux en Georges Pons, de Renault Clio II #69 van Rogier Van Kuyk en Thomas Leten, de Peugeot 206 #70 van Patrick Vander Eecken en Nicolas La Monica, en vergeten we dan zeker niet de onvermijdelijke Suzuki Baleno #232 van Christophe Cagnina, Laurent Do, Thierry Le Leu en Michaël Jassogne, die het seizoen 2021 op een hoge noot heeft besloten!

Uiteindelijk is er nog de Klasse D. Dat wordt een strijd tussen BMW’s met de M3 #65 van Petra Carlier en Hervé Duelz. Zij zullen een andere Duitse bolide op hun pad vinden, de #73 van een Ken Peeters, die ook de bedoeling heeft de hele duur van de wedstrijd zonder ploeggenoot af te leggen!

De bolides van de 100 Series by BGDC zullen een eerste keer het asfalt langs het Albertkanaal mogen voelen tussen 11u05 en 11u50 voor de kwalificaties, terwijl de eerste wedstrijd van het seizoen plaats heeft tussen 14u30 en 17u50. CB Racing Events zal aanwezig zijn in de paddock van Zolder met de banden van Pirelli, de officiële partner van de 100 Series by BGDC 2022.

100 Series by BGDC / Seizoen 2022 / Kalender

Terlaemen 200 / 26 maart 2022
Magny-Cours 200 / 04 juni 2022
Spa 100 + 100 / 08 & 09 juli 2022
Hockenheim 200 / 17 & 18 september 2022
Zolder 200 / 15 oktober 2022 (nog te bevestigen)
Franco 200 / 29 oktober 2022

Foto’s: Letihon.be

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws