Meteen podium voor Bram Fonteyne

Het was al van 2016 geleden dat Bram Fonteyne nog eens aan de start stond in Moorslede. Daarbovenop kan je de wagen niet meer vergelijken met die van toen. De Volvo 240 beschikt nu over meer pk’s, werd voorzien van een turbo en er werden tal van onderdelen vervangen om de wagen nog competitiever te maken.
Op een paar test kilometers na was het bovendien van eind 2019 geleden dat Bram nog eens een wedstrijd had gereden met zijn Volvo 240 Turbo

Bram Fonteyne: “Deze wedstrijd was vooral belangrijk om terug het juiste ritme te vinden en de Volvo opnieuw te ontdekken. Verder was het ook belangrijk om zoveel mogelijk meters te maken in deze wedstrijd en de wagen verder op punt te zetten.”
We gingen niet slecht van start, zeker gezien de stevige concurrentie in het historic gedeelte. Tot tweemaal toe wisten we een 5de tijd te realiseren, zowel op kp 1 als op de 2. Tijdens de 3de proef werden we vijfde en op Dadizele 2 werd zowaar een 4de tijd gereden. Wetende dat de Opel Ascona 400 van Paul Lietaer en de M3’s van Pieter-jan Maeyaert en Cedriek Merlevede voor de Volvo stonden was dat zeker niet slecht te noemen. Op 1 probleem na aan de achtertrein, dat vakkundig door het serviceteam werd opgelost, kenden we een vrij zorgeloze wedstrijd, maar wel eentje op het scherpst van de snee. Claude Debue (Opel Ascona A) en Bert Swerts (Opel Manta) maakten er een hele mooie strijd van bij de historics.”

Na 5 proeven stond Bram op een zesde plaats bij de “oudjes” en waren er nog mogelijkheden om enkele plaatsjes te winnen in het klassement. Op de voorlaatste proef van de dag stonden Swerts, Fonteyne en Debue op een handvol seconden van elkaar verwijderd en was het ‘money’ time.

“Voor het aanvangen van de laatste proef zagen we geen Maeyaert meer aan de start en besloot ik om eens te kijken op mijn gsm naar de tussenstand. Ik zag dat we amper 3 seconden van Swerts verwijderd waren en dat een podiumplaats plots tot de mogelijkheden behoorde. Zonder al te veel te zeggen keek ik eens naar mijn co-pilote Els Delva, en die verstond mij meteen. Met het mes tussen de tanden hebben we de laatste proef van de dag afgewerkt en waren we 5 seconden sneller dan Swerts. Zo behaalden we in extremis een podiumplaats met 1,1 seconde voorsprong. Een meer dan geslaagde wedstrijd en we kijken nu al uit naar volgende week, waar we voor de eerste maal aan Rallye des Ardennes zullen deelnemen.

Met onze bende richting Ardennen, terug genieten, zonder maatregelen, daar kijken we al heel lang naar uit. Plezier maken, de auto verder afstellen en genieten, niets moet en alles kan in deze wedstrijd” besluit Bram Fonteyne.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws