Gebr. Thiers, Van Hooydonk en Corten bundelen krachten

Tienmaal won het viertal al de 24 uur van Zolder en op hun palmares staan ook heel wat nationale titels en dito zeges: Hans Thiers, Frank Thiers, Jeffrey Van Hooydonk en Christoff Corten. Samen zullen zij ook in 2022 de strijd in het Belcar Endurance Championship aangaan en dat met als ambitie de nationale titel en de zege in de 24 Hours of Zolder. Hun wapen? Een gloednieuwe Porsche 992 GT3 Cup ingezet door Russell Racing by NGT. Het kwartet geeft afspraak op 14 en 15 mei voor de eerste race van het nationale uithoudingskampioenschap, uiteraard op Circuit Zolder!

Bijna dertigmaal stond Frank Thiers al aan de start van de 24 Hours of Zolder en met vier zeges in de Limburgse uithoudingsrace tekende hij al voor de nodige successen. Maar ook zijn broer Hans Thiers, Jeffrey Van Hooydonk en Christoff Corten tellen ieder al twee zeges, samen goed dus voor tien overwinningen. Bovendien behaalden zij de afgelopen seizoenen diverse nationale titels en zeges in heel wat wedstrijden. De broers Thiers en Jeffrey Van Hooydonk wonnen in 2021 bovendien én de uithoudingsrace in Zolder en de titel in Belcar, samen met de jonge belofte Gilles Magnus die zich dit seizoen op zijn internationaal programma met Audi toelegt.

Frank Thiers: “We hebben de afgelopen seizoenen vaak samen gereden en zorgden onder meer voor de eerste zege van een open prototype in de 24 uur van Zolder. Nu die wagens niet meer kunnen deelnemen, zochten we een oplossing en die vonden we in de vorm van een Porsche 911, toch wel één van de meest iconische raceauto’s ooit gebouwd. Met Russell Racing behaalden wij al in 2007 een Belcar-titel in de klasse 3 met zo’n Porsche 911 en het is de wagen met het hoogste aantal zeges in de 24 Hours of Zolder. De keuze was dus snel gemaakt en ik denk dat het de goede is.”

De nieuwste versie van de Porsche, het type 992 GT3 Cup, zagen we in 2021 al in het Belcar Endurance Championship en de auto finishte onder meer als vierde en winnende GT in zijn eerste 24-uursrace ooit en pakte de titel in de klasse GTA, nu de hoofdklasse van het nationale kampioenschap.

Christoff Corten: “Dat maakt dat wij het volste vertrouwen in de wagen hebben, zeker gezien de technische knowhow en expertise van NGT, dat de 24 Hours of Zolder ook al won. Zij kennen de bolide ook uit de Porsche Carrera Cup Benelux, een kampioenschap waarvan… Jeffrey in 2013 overigens de eerste kampioen werd. Ik heb ook met diverse Porsche 911 geracet in het verleden, onder meer in de 24-uursrace van Spa en Zolder en ik kijk dan ook echt naar de eerste kennismaking met de auto uit.”

Het Belcar Endurance Championship doet maar liefst vier verschillende circuits in binnen- en buitenland aan, allemaal racetracks waar de F1 racet of geracet heeft: Zolder, Spa-Francorchamps, de Nürburgring (Dui) en Magny-Cours (Fra). Afspraak dus op 14 en 15 mei voor wat alweer een stevig seizoen van het Belcar Endurance Championship lijkt te worden!

Meer info?

(persbericht)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws