Mathieu Lietaer: Hopen op mooi resultaat in Tielt

Ook Mathieu Lietaer en Robbe Ghesquiere tekenden present in Moorslede voor de eerste manche van het VAS-seizoen.

“Een maand na onze eerste wedstrijd in de Noord-Franse Pays Du Lin konden we eindelijk van start in de gekende Vlaamse seizoensopener. Ditmaal onder de short rally format, kregen we een heel mooi parcours voorgeschoteld. Een dikke pluim voor de organisatie. Kp Moorslede, rap, technisch,glad… Kp Dadizele,heel rap en glad.

Vanaf de eerste proef was het aanvallen met het mes tussen de tanden. We klokten meteen een 11e tijd in divisie 4 en tweede in de klasse H3 op 0,8 seconden van een BDA. We hadden dan ook snel door dat het niveau van de concurrentie hoog lag maar we toch heel goed mee waren met de subtop. Gezien het rappe parcours moesten we de Porsches en wagens met grotere vermogens voor laten gaan. Maar we hielden toch mooi stand.

Tot Kp4 Dadizele 2, we reden voor 3/4 heel vlot de proef af. Toch liet ik me in de laatste 2 km vangen in een T situatie. We kwamen iets te snel toe, bij het insturen schoof de wagen op de neus en hingen we half over een diepe gracht. Eerlijk gezegd dacht ik dat het game over was en we volledig de diepte in zouden schuiven. Door gebrek aan volk duurde het even vooraleer we terug vrij raakten. Zelfs Robbe moest uitstappen en helpen duwen. Al bij al verloren we daar een goeie minuut. Gelukkig geen schade aan de wagen, wel een gekrenkte eer.

Op dat moment stonden we tweede H3 op 11 seconden van de leider Rik Vannieuwenhuyse, die uiteindelijk moest opgeven op kp 6. We bleven niet bij de pakken zitten en lieten de aanvalsklokken luiden. Door ons uitstapje in de gracht kwam Koen Verhaeghe aan de leiding in de klasse. Al konden we nog de scratch nemen in de klasse op Kp 7, toch was het gat nog onmogelijk te dichten. Achteraf bekeken als je die minuut aftrekt zouden we alsnog de klasse winnen. Maar goed, dat kan je omschrijven als vijgen na Pasen.

Het gevoel zat heel goed in Moorslede en ik kwam met een gerust gevoel, goed voorbereid en vol vertrouwen aan de start. Graag gaan we verder op dit elan om zo in Tielt een mooi resultaat neer te zetten.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws