Net geen podium voor de Belgen in eerste race GT2 European Series

In Imola staat dit weekend niet alleen de eerste manche van het GT World Challenge GT3-kampioenschap op het programma. Ook het GT2-kampioenschap, meer gericht op gentleman drivers, schiet dit weekend uit zijn startblokken!

Helaas voor de Belgen is de eerste race al meteen eentje met een zure nasmaak. Beide PK-Carsport Audi R8 GT2 vielen net naast het podium. Peter Guelinckx en Bert Longin eindigden vierde, Stienes Longin en Nicolas Saelens vijfde. In hun eigen klasse, Pro-AM, eindigden ze daarmee respectievelijk tweede en derde.

De zege ging naar Henry Hassid in de LP Racing Audi R8 GT2. Morgen wordt de tweede race verreden waarbij Stienes Longin vanop de pole vertrekt. Vader Bert vertrekt twee plaatsen achter hem, als derde. Een podium of zelfs zege ligt daardoor binnen handbereik!

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws